woensdag 18 mei 2011

De spelersavond

Gisteravond hebben we onze 2e spelersvergadering gehad en het was geweldig leuk. Om 8uur was Pelle nog wakker en dus gingen Hella, Christa en Lila nog even naar zijn slaapkamer. “Hij heeft het weer helemaal voor elkaar”, zei Mark, terwijl we iedereen boven hoorden lachen en plezier maken. Later, toen we allemaal beneden waren hoorde ik Pelle zingen in z’n bed. We hebben met elkaar gesproken over hoe het spelen gaat, hoe het met Pelle gaat en of we onze doelen moeten bijstellen.
Pelle wil elke keer als Lila en Christa komen heel graag buiten spelen en liever niet meer boven, in de speelkamer. We hebben voor nu besloten dat we in ieder geval 3 kwartier boven spelen, hem ook zo goed mogelijk gaan uitleggen waarom dat is (“dan kunnen we elkaar beter zien, en is het makkelijker om samen te spelen”) en ook om boven nog wat meer fysieke spelletjes te gaan doen. Ik heb weer een mooi boek geleend “Met plezier uit de pas” dat boordevol ideeën staat wat je zoals kunt doen om de sensorische integratie te verbeteren. Maar het is natuurlijk ook leuk om zelf circuitjes te verzinnen en opdrachtjes hierin te verwerken. We gaan vooral ook letten op het kruisen van de middenlijn, want dat is nu nog moeilijk voor hem. Je kunt dan dingen doen zoals met je linkerhand je rechteroor aanraken, handjeklap waarbij je je armen kruist, aan de rechterkant van de tafel een toren bouwen met je linkerhand enz. Als hij dat wat beter kan, kan hij straks ook beter leren schrijven. Want dan moet je ook je hand over het papier bewegen. We gaan ook meer met hem dansen en hem verleiden tot sneller en langzamer bewegen, zodat hij meer grip krijgt op zijn lijf en ook leert om te vertragen, als hij bv. moe is of zich wil concentreren.
En we willen hem graag verleiden om wat meer te gaan tekenen. Lila had mooie ideeën over grote stukken papier op de grond, en daar met verf en grote bewegingen overheen gaan. Lekker kliederen en zo proberen om zijn expressievermogen te vergroten. Ik ga zelf zijn deur verven met schoolbordkrijt en krijtjes en kleine sponsjes kopen, waar hij mee aan de slag kan. Laatst pakte hij al spontaan het stoepkrijt een kleurde 1 tegel helemaal paars. “Het is een poppetje”. Nou, dat zag ik niet helemaal, maar het lijkt me wel leuk hier ook op in te haken.
We hebben al met al een leuke avond gehad, die veel energie en ideeën losmaakte. Ik ben zo dankbaar voor de mensen die Pelle’s leven zo veel glans geven. Het doet ons allemaal stralen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten