donderdag 26 mei 2011

SchrijfdansenEigenlijk vind ik het niet zo’n probleem dat Pelle nog een jonge motoriek heeft, zoals ik in mijn vorige blogje schreef. Ik denk dat hij wat dat betreft op een hele natuurlijke manier wat achterloopt en vertrouw erop dat hij vanzelf verder groeit en zich ontwikkeld. Maar toen ik een mailtje kreeg over een cursus schrijfdansen bij ons in de buurt leek me dat toch wel heel leuk voor hem. Een combinatie van muziek en bewegen, waar hij erg van houdt, en nog verantwoord ook. De eerste les lekker kliederen met scheerschuim en elke keer het liedje van de vulkaan, waarop je met je lijf beweegt en daarbij bewegingspatronen oefent die je ook nodig hebt voor het schrijven. Tussendoor veel tekenen en andere leuke oefeningen waar ik niets van weet, omdat ik lekker een kopje koffie ga drinken en nog even door de winkelstraten loop, in de tussentijd.
Een korte impressie van 1 van de lessen van vorig jaar vind je hier. De tekening hierboven is niet van Pelle. De juf bewaart ze allemaal tot het einde van alle lessen. Z'n eerste portefolio ;-)

1 opmerking:

  1. Schrijfdansen is zeker leuk. Ik heb ook de cursus gevolgd en gebruik de methode ook in de klas. Superleuk om te doen, voor juf én kind!
    Dit is trouwens de vulkaan. Hele expressieve muziek wordt hierbij gebruikt met pauken om de uitbarsting van de vulkaan na te bootsen tot een fluitje voor de regen...Geweldig!!

    BeantwoordenVerwijderen