maandag 6 juni 2011

De blokken en het zwembad

Hier het laatste stukje film van afgelopen vrijdag. Pelle wil met de blokken spelen en legt een mooi patroon. Ik toon veel expressie en je kunt zien hoe hij hier op reageert. Dan begint hij te praten over de zwemles. Weer veel expressie van mij. Het is wel jammer dat het bandje in de camera toen vol was, want we hebben nog samen zogenaamd in het zwembad gesprongen terwijl Pelle een losse beddenpoot vasthield (bij wijze van de lange schuimrubberen staaf die hij vasthield toen hij in het bad sprong).Daarna hebben we nog een dik half uur gespeeld. Eerst verstoppertje op de bovenverdieping. Daarna heb ik hem als een worstje opgerold in een klein matrasje (om te kijken of hij dat fijn vond. Veel autistische kinderen houden van diepe druk. Pelle gaf geen grote reaktie. Ik blijf een beetje expirimenteren hiermee), en hebben we samen door een loep naar een dode wesp gekeken, die in de vensterbank lag. Hij wilde die wesp ook aan Mark laten zien. "Neem hem maar op je hand", zei ik. Toen langzaam naar beneden.

Niet in elke sessie komen zoveel doelen voorbij (doen-alsof, kruisen van de middenlijn, leren vertragen) en meestal zijn we ook wat langer met één ding bezig. Het leuke is, dat het elke keer weer anders is, en elke keer weer fijn.

2 opmerkingen:

 1. wauw Ria
  wat een onwijs mooi stukje,
  weet je wat me opviel (weet niet of je het zelf hebt gezien)
  Pekka heeft de controle: "nee jij mag niet mee doen, alleen kijken" jij vind dat prima en blijft toch heel erg betrokken en geijkwaardig, daarom kan Pelle vragen over zijn "angst het zwemmen, jullie zijn zo samen dat pelle jou bij 1: 50 nadoet met zijn handen, zo mooi contact hebben jullie...erg mooi om te zien hoor!
  en ook dat jij hem serieus neemt door te zeggen: maar jij kan dat heel goed Pelle, je deed zo bij meester Ronald, maar Pelle als je het eng vind, doe je gewoon even niets, waarom pelle zich gesterkt door jouw woorden laat ontvallen: : "maar ik durf het wel met slang hoor!!!

  echt heel mooi werk! en erg leuk om je aan het werk te zien... ga zo door!

  groetjes
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. sorry ik zie een typ foutje pekka moet natuurlijk pelle zijn!

  BeantwoordenVerwijderen