donderdag 16 juni 2011

Lekker trillenGisteren waren we aan het spelen en toen zag ik dat Pelle nogal vieze teennagels had. Hoewel wij hier vakantie hebben ging zwemles wel gewoon door, en wilde ik hem niet zo in het bad laten verschijnen. Een voetenbadje was wel gepast. Nu heb ik een romantische echtgenoot die mij jaren geleden de HappyFeet cadeau heeft gedaan: een bak die je kunt vullen en die dan trilt en bubbelt. Eigenlijk is zo'n ding ook ideaal voor sensorische integratie. Pelle vond het in ieder geval lekker en leuk, want het ding maakt ook nog geluid als een stofzuiger.
Vandaag heeft hij weer een badje genomen.
Laatst zag ik op Uitzending Gemist een oude opname van Vinger aan de Pols over Tom Haarhuis, toen 5 jaar oud en autistisch. Tom ging 's ochtends op de trilplaat van z'n ouders staan en liggen, om zichzelf beter te voelen. Heb je nou toevallig niet zo'n ding in huis en is je kind nog niet zo zwaar, dan is bovenop de wasmachine ook een goed alternatief.

2 opmerkingen:

 1. Dit lijkt me ook een geweldig ding voor niet-autistische vieze kindernageltjes voor zoon die voeten wassen niet zo leuk vindt.
  En ik ging vroeger als kind ook vaak op de wasmachine zitten.
  Interessante blog heb je. Leuk omj e vindingrijkheden te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey, wat een goed idee, wij hebben ook nog zo'n ding. Die aflevering kan ik me trouwens ook nog herinneren,.. een zwaar autistisch jongetje.
  Wij hebben met Sinne veel sherborne oefeningen gedaan. Wat hij het lekkerst vind, en dat doe ik vaak 's avonds als hij in bed ligt voor het slapen gaan, is als ik hem wiebel. Hij ligt dan op zijn buik en ik sta aan de zijkant van zijn bed. Mijn ene hand op zijn bovenrug, mijn andere op zijn billen en dan heen en weer wiegen/schudden.

  Gr Mir

  BeantwoordenVerwijderen