woensdag 27 juli 2011

Dilemma.

Een voordeel van Pelle's PDD-Nos is, is dat hij niet erg gevoelig is voor sociale codes. Hij doet niet stoer en houdt van roze. Ik vind het prima, maar toch is er wel een probleem:

"Want hoe moet het nou als je op een feestje bent en er staan bekertjes met snoepjes en de blauwe zijn voor de jongens en de roze voor de meisjes?".

Tsja.

3 opmerkingen:

 1. ik zou hem dan zelf laten kiezen welke kleur hij wil.
  het stereo type meisje jongen vind ik persoonlijk een beetje achterhaald.
  waarom mag een jongen niet van roze houden en een meisje niet van blauw?
  ik denk dat de samenleving tegenwoordig een ontzettende nadruk legt op hetgeen wat voor jongens en hetgeen wat voor meisjes is.
  ik vind dat we hier eens van moeten afzien.
  laat de kinderen zelf kiezen wat ze willen.
  ps. ik vind het geweldig wat je met Pelle (hebt/probeert te) bereiken er zijn veel mensen die nog iets van je kunnen leren.
  liefs,
  kimberley

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn eerste reactie is waarom zijn er mensen die onderscheid maken in snoepjes voor jongens en voor meisjes?

  Jongens lusten roze snoepjes en meisjes griezelen niet van blauwe snoepjes lijkt mij.

  Daarbij denk ik dat als je het breder trekt kinderen op deze leeftijd als het ware met het snoep in gegoten krijgen dat er verschil is tussen jongens en meiden.

  Uiteraard merk ik als juf dat er verschil zit in hoe ze dingen aan pakken. Ik denk echter dat je kinderen beter kunt leren elkaar te respecteren en om zelf keuzes te maken.

  Ik zou dan ook zeggen laat Pelle gewoon zelf kiezen. Zijn er kinderen (lees volwassenen) die hier moeite mee hebben is het een mooi moment om te leren dat we ook daar allemaal verschillend in zijn en er verschillend mee om gaan en dat we zelf ook weer verschillend reageren op hoe mensen op ons reageren.

  En dat is denk ik voor Pelle de belangrijkste les. Het vinden van zijn eigen plekje in deze grote vreemde wereld.
  Pelle mag zich trouwens gelukkig prijzen met zijn de hulp en aandacht die hij hierbij krijgt van zijn moeder.

  Groetjes,
  Dieuwertje

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sinne is juist heel erg gericht op 'sociale codes'. Hij vind 'hoe het hoort' heel erg belangrijk. Zo gelooft hij ook in jongenskleuren en meisjeskleuren, denkt daarin een heel stereotyp.

  Maar aan de andere kant is hij weer niet gevoelig voor commentaar en meningen van anderen. Als hij een plan in zijn hoofd heeft en hij vind dat logisch, normaal of leuk, dan kun je op je kop gaan staan, maar zal het geen verschil maken.

  BeantwoordenVerwijderen