dinsdag 9 augustus 2011

BoekjesDe laatste tijd vraagt Pelle mij steeds vaker of ik hem wil voorlezen en heeft hij laatst voor het eerst 2 boekjes bij de bibliotheek uitgezocht: 1 boekje van Nijntje en 1 boekje over Anna. Anna is een peuter van ongeveer 3 die naar het zwembad gaat, of de kermis, of het strand. Een andere favouriet is Kaatje, ook een meisje van een jaar of 3. Ik vind het leuk dat hij geïnteresseerd is in andere kinderen en ik denk dat de boekjes hem aanspreken omdat hun leefwereld overzichtelijk is, en herkenbaar.
Maar Pelle houdt ook van sprookjes, van Karel Klus die een huis bouwt, van sommige dierenverhalen en van verhalen over jongetjes. En van het gouden boekjes over de brandweermannetjes, Meneer Mooi Weer met zijn ijsjes en 'Hoep, zei de chauffeur'. De laatste tijd heeft hij ook de boekjes van Borre ontdekt, een wit figuurtje dat een olifant verft en naar de kermis gaat met zijn hondje. Ik merk aan de vragen die hij stelt dat hij de verhaaltjes ook steeds beter wil begrijpen en probeert om de emoties van de hoofdpersonen te plaatsen.
Toen Mark en ik laatst bezig waren met de huishouding heeft Pelle zelf een voorlees CD opgezet, over Cars. Misschien ga ik daar nog wel meer van kopen, dan is hij niet meer zo afhankelijk van mij.

3 opmerkingen:

 1. Er zijn ook mooie cd's te koop waarop muziek en verhalen gecombineerd worden. Bijvoorbeeld Peter en de Wolf of de Notenkraker. Misschien is dat iets voor Pelle?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Wiek,
  Bedankt voor je reactie. Fijn dat je mijn blog leest. Ik dacht bij het schrijven van het stukje aan de CD's die je noemt. We hebben ooit een serie gekocht via de Volkskrant. Misschien zijn ze nog een beetje te lang en Pelle wil ook heel graag plaatjes erbij, maar ik ga het wel proberen, binnenkort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Ria,

  Ik heb enige tijd geleden in mijn het komt altijd nog eens van pas koopzin bij de kringloop een nog nieuw luisterboek, zit nog in folie, van Annie M.G. Schmidt gekocht.
  Het zijn 22 versjes uit haar bundel Ziezo.

  Als je hem wilt hebben voor Pelle stuur me dan een mailtje op dieuwertje(at)thesparkle(dot)de.
  Dan stuur ik hem van de week via de post naar je toe. Ik hoef er niets voor te hebben aangezien hij ligt te wachten tot die van pas komt.


  Groetjes,
  Dieuwertje

  BeantwoordenVerwijderen