vrijdag 4 november 2011

DWZI

.... een nieuw muzieksysteem. Pelle krijgt elke week muziekles, maar de juf gaat nu een maand naar China om haar zoontje op te halen. Daarna is er tijd voor haar gezin, en pas over een paar maanden beginnen de lessen weer.


Ze heeft sinds de zomervakantie heel veel leuke dingen gedaan. Samen getrommeld, instrumenten onderzocht, liedjes gezongen, getekend op Vivaldi. En ook een begin gemaakt met pianospelen. Dat gaat via een heel mooi kleurenmuzieksysteem dat door René Koelemaij is ontwikkeld.
Je plakt stickers op de toetsen en die corresponderen met de kleuren op je vel. Een kort blokje is een korte toon, een lang blokje een lange. Pelle kan na een paar lessen al 2 liedjes spelen. Dat vind ik heel knap, omdat hij zo veel verschillende informatie met elkaar moet verbinden: wat hij hoort, wat hij ziet en zijn motoriek. Juist voor autisten is dat erg moeilijk.


Omdat hij het zo snel oppakt en het zo leuk is heb ik het systeem nu zelf gekocht. In het pakket zaten behalve de instructie en de bladen 2 CD's met de liedjes. Nu nog een keyboard op de kop tikken en een tamboerijn voor mij. Dan kunnen we samen aan de slag. (Of misschien haal ik mijn oude blokfluit wel weer van zolder). Ik heb er erg veel zin in.
Wil je weten wat de andere bloggers deze week zagen? Klik dan hier.

6 opmerkingen:

 1. Wat een mooi systeem is dit zeg! Ook interessant voor kinderen die meer visueel zijn ingesteld. Fijn dat hij er zoveel plezier aan beleefd, niks is zo therapeutisch als samen muziek maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het hartstikke knap van hem!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat geweldig dit!! Heerlijk ook om zo samen met muziek bezig te zijn, veel plezier alvast!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk systeem.
  Zou ook wel iets voor mij kunnen zijn.
  Ben heel visueel ingesteld en haal de noten altijd door elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat ontzettend leuk zeg! En wat knap dat hij dit zo goed oppakt!
  Dit lijkt me ook voor Sinne wel een geschikte manier om dit te gaan leren! Ik ga eens uitzoeken hoe ik wat van dat systeem kan uitproberen voor hem. Hij houd zo ontzettend van muziek en ik denk dat er een wereld voor hem open gaat als hij door heeft dat hij die zelf ook kan maken.
  Leuk, dank voor de info!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoi Ria.
  Anou heeft via een vergelijkbaar systeem leren spelen en heeft na 2 jaar het ingeruild voor noten . We vergroten alles nog steeds extra, maar het blijft nog steeds beter gaan. een gave hobby, ik hoop dat Pelle veel plezier aan het spelen heeft.
  Groetjes Elsbeth

  BeantwoordenVerwijderen