donderdag 17 november 2011

Speelverslag

Elke zondag en maandag speel ik 1 à 2 uur met Pelle, boven, op zijn kamer. Om elkaar te informeren over wat we doen en wat er gebeurd is hebben de spelers, Mark en ik een besloten groep aangemaakt op Facebook. Daar zetten we onze verslagen op. Onderstaand verslag is van afgelopen zondag.

Zondag 13-11-2011
Wat hebben we gedaan?

Pelle wilde tekenen! Hij begon met een rechthoek en maakte daar 2 rondjes onder. "Het is een bus". Zijn eerste. (Juich). Daarna de gebruikelijke kronkels. Ik ben er met mijn krijtje achteraan gegaan, alsof we elkaar achtervolgden op papier. Toen de rollen omgedraaid: Pelle ging mijn kronkels achterna, eventjes.Daarna hebben we Mens-erger-je-niet gespeeld, met 1 pion. We hebben heel ontspannen steeds om de beurt gegooid en P. kwam al eerste in zijn huisje aan. Toen we teruggingen en ik hem (nieuw element) met mijn pion van zijn plaats stootte wilde hij niet meer verder spelen. "Want ik wil winnnen!". Ik vertrouw erop dat hij wel aan dat gevoel van teleurstelling gaat wennen en straks leert om toch verder te spelen.
Ik heb tussendoor ook 3 x geprobeerd om een ander bordspel te introduceren, nl. lotto met kikker (hij kent de boekjes inmiddels), maar daar wou hij niets van weten.
We hebben 2 boekjes gelezen: "Anna in het verkeer" (zelf uitgezocht in de bieb) en "Dansen met Sassa" van Het Zandkasteel, de serie op TV. Dat laatste was een lang verhaal, maar hij heeft mij niet 1 x met een vraag onderbroken. We hebben het boekje al heel lang in huis, maar nu pas lukt het om het verhaal helemaal voor te lezen. Ik heb ook nog even voorgedaan hoe Sassa danst. Toen ging Pelle onder zijn bed kruipen en volgde hij met zijn vinger de stiksels in het matras. Die lopen in een spiraal. Ik heb er snel een doe-boekje bij gepakt van de C1000, met allemaal opdrachtjes erin. Daar stond een puzzeltje in waarbij je ook steeds kronkellijntjes moet volgen, van een vakje naar een letter. Samen hebben we het woord pietendiploma gevonden. Toen was het tijd voor een boterham.
PS: Onze leuke houten slak is ziek. ("We doen alsof hij ziek is. Mamma, aai hem maar")

Dat ik het doe-boekje erbij heb gepakt is nieuw. Eigenlijk doe ik nooit cognitieve en schoolse dingen als we aan het spelen zijn. Maar ik heb me gerealiseerd dat dat misschien juist wel leuk is voor Pelle, want hij is daar best goed in. En eigenlijk bevestig ik dat nooit zo erg, thuis. Nu hij veel vaker zegt dat dingen moeilijk zijn wil ik hem meer te bekrachtigen. .Ik voel mezelf ook altijd heel tevreden als ik weer een hersenkraker in de krant of Vrij Nederland heb opgelost. En het zou leuk zijn als hij bv. in de vakantie ook zelf met zo'n boekje aan de slag kan gaan

Geen opmerkingen:

Een reactie posten