vrijdag 17 februari 2012

School.

Het gaat goed met Pelle op school. Er is al een tijd geleden een handelingsplan opgesteld en dat wordt steeds bijgewerkt. De zinnen die hieronder tussen aanhalingstekens staan komen uit het plan. De leerkrachten zetten zich enorm voor hem in en dat werpt zijn vruchten af: Pelle leert steeds beter mee te draaien in zijn klas. Hij zit met 3 andere kinderen in een groepje, en die helpen hem om de beurt. Met zijn spullen, met zijn taken, en om hem bij de les te houden. Zijn maatje vanaf het eerste uur is heel zorgzaam en legt af en toe haar hand op Pelle’s arm als hij afdwaalt.
“Het komende half jaar wordt verder ingezet zodat Pelle aan het eind van groep 3 zelfstandig een taakje kan maken (rekenen, schrijven, veilig leren lezen) zonder tussenkomst van de leerkracht of een klasgenootje.”
Pelle’s fijne motoriek is nog niet zo goed maar wordt wel steeds beter. Zijn letters zijn nog te groot en niet op het lijntje. Tot het eind van dit jaar hoeft hij daarom nog niet te leren om de letters aan elkaar te schrijven. “ Het doel voor het komende half jaar is, de losse schrijfletters aanleren en inoefenen, zodat Pelle ze automatisch toepast.”
Op het plein is Pelle nog erg gericht op de pleinwachten (de leerkrachten). Andere kinderen zoeken wel contact met hem en een meisje uit een hogere groep wilde laatst een spelletje met hem spelen, maar daar kan hij nog niet zo goed mee uit de voeten. Bovendien wil Pelle het liefst elke dag op de bel drukken en is hij daar erg mee bezig.
“Het doel voor het komende half jaar is dat Pelle op het plein in contact is met leeftijdsgenootjes”. Juf gaat ook elke keer voordat hij het plein opgaat even aan hem vragen wat hij graag wil doen, daar.
Ik ben ontzettend blij dat het zo goed met hem gaat. Hij gaat graag naar school, voelt zich thuis in zijn klas en is dol op de juf. Hij vind het leuk om woordjes te leren. Hij leert ook steeds beter met uitgestelde aandacht om te gaan en om af en toe stil te zijn. Dat is iets wat ik thuis ook met hem oefen. Ik vind het heel fijn om te merken hoe hij gegroeid is de afgelopen periode. Dat is zo motiverend voor ons allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten