vrijdag 30 maart 2012

Graaien en grabbelen.
Toen Pelle in de wieg lag vond ik het niet fijn om een warmwaterkruik in z'n bedje te leggen. Het idee dat die misschien zou lekken en onze kleine baby met het warme water in aanraking kwam, brrr. Dus stelde de kraamverzorgster voor om een pittenkussentje te kopen. Dat is in die meer dan 6 jaar tijd goed gebruikt, met name als kruik voor koude mamma voeten.
Afgelopen week warmde ik het kussentje op in de magnetron totdat .... het in brand vloog. Gelukkig was het snel geblust maar er moest wel een nieuw hoesje komen. In afwachting daarvan had ik de kersepitjes in twee bakjes gedaan. Pelle vond het heerlijk om steeds als hij in de keuken was in de bakjes te graaien. Nu de pitjes weer in een hoesje zitten ben ik op zoek gegaan naar vervanging, want ik denk steeds aan het advies van een antroposofische speeltherapeute waar Pelle een paar jaar geleden is geweest: "laat hem veel met z'n handjes doen". Ik heb nu macaroni in een bakje gedaan, maar dat voelt toch niet zo lekker als die pitjes. Misschien de gedroogde kikkererwten die ik voor het blind bakken gebruik?

1 opmerking:

  1. zelf vind ik het ook heerlijk om met mijn handen door allerlei pittjes enzo te gaan, zoals zonnebloempitten of pompoenpitten.
    liefs,
    kimberley

    BeantwoordenVerwijderen