zaterdag 4 augustus 2012

De zomervakantie en ik, deel 3.

Dit is het laatste stukje in de trant van ‘hoe overleef ik de zomervakantie’. Vandaag begin nl. onze echte vakantie, want Mark is 3 weken vrij. We blijven eerst nog een paar dagen thuis en daarna gaan we naar een camping. Ik besef me overigens dat ik lang niet de enige ben voor wie de vakantie intensief is. Daar heb je geen autistisch kind voor nodig.

Vorige week schreef ik over de dingen die ik mentaal probeer te doen. Maar er zijn ook praktische zaken die helpen.
Pelle gaat 2 middagen per week naar de BSO. Ze zijn daar geweldig creatief en doen heel veel leuke dingen: tentenkamp bouwen, zeephelling maken, hutten timmeren, breien, en nog veel meer. Maar aan Pelle gaan al die dingen een beetje voorbij en dan is een hele middag (van 1 tot 5) eigenlijk te lang. Hij is nog niet in staat om zichzelf te vermaken en met andere kinderen om te gaan en ik zie hem steeds vaker in een kussen liggen als ik hem op kom halen. Dus ik weet nog niet of ik hen volgend jaar in de vakantie weer opgeef voor de BSO, dat ligt er helemaal aan hoe hij zich ontwikkelt. Maar voorlopig is het wel even fijn voor mij, want dan kan ik in de tussentijd andere dingen doen.
Tamara komt spelen, op vrijdagmiddag, en dat is geweldig leuk. (Lila is op vakantie, maar daar zijn we vorige week wel op bezoek geweest. Dat was ook heel fijn). Oma komt regelmatig even langs, en dan gaan ze in de auto even weg, of we gaan bijvoorbeeld even lunchen bij haar. Deze week is Pelle ’s ochtends ook even naar een klasgenootje geweest om daar te spelen en is een vriendin langs geweest met haar zoontjes.
Opmerkelijk genoeg helpt het bloggen ook. Ik maak meer foto’s om alledaagse en bijzondere momenten vast te leggen en daardoor krijg ik veel meer het besef hoe gevarieerd onze dagen zijn geworden en dat geeft me een ongelooflijk goed gevoel. Het zijn de vruchten van het spelprogramma.
Al met al red ik het verassend goed deze vakantie. Ik merk dat ik energie heb om leuke dingen te doen met Pelle en ik geniet van hem. ’s Avonds doe ik dingen die niets met hem te maken hebben (naaien, lezen, blogs van andere vrouwen bekijken, met Mark samen zijn)  en zo voel ik evenwicht in de dagen.
Ik voel me nu zelfs zo goed dat ik ben begonnen met hardlopen. Daar kreeg ik in eens zo’n zin in. Nou ja!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten