vrijdag 24 augustus 2012

Op de camping (deel 1)

We hebben een heerlijke vakantie gehad. Prachtig weer, een luxe huisje en een hele fijne camping. Daar stonden we vorig jaar ook al, maar wat een verschil. Ik vond het vorig jaar soms zo vermoeiend met Pelle, en nu had ik een echt vakantiegevoel. Het zal door verschillende dingen zijn gekomen. Vorig jaar reden we nog om de dag naar oma, die toen in het ziekenhuis lag en was Mark maar anderhalve week bij ons. Ik ben zelf meer ontspannen, mentaal. Maar het grootste verschil is denk ik dat Pelle veel meer open staat voor de wereld om hem heen en daardoor ook veel meer meedoet met alle activiteiten die de camping te bieden heeft. 
Wat vooral heel erg leuk was, is dat hij volop genoot van het animatie-programma 's avonds. Dat was een combinatie van liedjes en sketches in een klein openlucht theatertje. Vorig jaar zijn we er ongeveer 10 minuten geweest, nu was het elke avond vaste prik. We hebben ook meegedaan aan speurtochten en de Griezelweek, met als hoogtepunt: Halloween! En Pelle heeft zelfs een aantal keren geknutseld, samen met pappa. We zijn ook regelmatig op pad geweest en Mark en ik hebben ook lekker kunnen luieren en lezen.
De komende dagen geef ik verslag in een aantal berichtjes.

 
We hebben een paar keer gefietst, o.a. naar een mooie uitkijktoren.

Pappa en Pelle zwaaiend vanaf de toren.

We hebben ook een bijzonder speurtocht gedaan, nl. letterboxen. Overal in de omgeving zijn doosjes met stempels verstopt. Je koopt een boekje met aanwijzingen, een kaart en een stempelkussen en gaat op zoek. Ik vond het heel erg leuk, maar voor Pelle was het net nog te moeilijk. Hij ontdekte zo wel de ANWB-paddestoelen en hun functie. Daarom hebben we op een van de laatste dagen een hele nieuwe tocht gemaakt: via de paddestoelen naar Assen, met Pelle als gids voorop. Overal kijken welke richting we op moesten en toen op het station een ijsje gegeten en treinen bekeken. Daarna weer keurig terug naar de camping, via bovengenoemde wegwijzers. Bij elk bankje even uitrusten, om krachten te sparen. En zo hebben we die dag zo maar 20 kilometer afgelegd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten