zondag 2 september 2012

De laatste vakantieweek

De laatste vakantieweek...

.... kwam een klasgenootje spelen
.... werd er geskate
 
 
en kwam Lila weer spelen. Pelle en zij zijn naar het ziekenhuis gereden en hebben daar in golfkarretjes gereden. Hieronder een stukje van haar verslag.

Karretjes in het ziekenhuis

Pelle wilde graag naar het ziekenhuis om de karretjes te bekijken… dus wij ernaartoe… met de auto… helemaal naar boven in de parkeergarage.
En ja hoor er stonden twee karretjes, een open en een dichte. We zijn er natuurlijk stiekem even in gaan zitten en hebben ze uitgebreid bekeken.
Toen zijn we wat rond gaan lopen over de zebrapaden in de garage. We deden een spelletje en liepen alleen op de witte strepen. Het laatste stuk deden we springend door er steeds een over te slaan. Toen zagen we ineens een karretje langsrijden… Pelle was dolenthousiast en ik vroeg de chauffeur of we een eindje mee mochten rijden en dat was geen probleem.
Geweldig, daar zaten we met z’n tweetjes op de achterbank in het karretje en de chauffeur reed ons helemaal naar het ziekenhuis. Daar begon een nieuw avontuur… we kwamen een nieuw karretje tegen en dit keer was het Pelle die vroeg of we een eindje mee mochten rijden.
Het gesprek begon als volgt. ‘Hallo, ik vind Golfkarretjes heel erg leuk’ Ik wil graag naar de lift’ ‘Mag ik meerijden?’ En met zijn lieve gezichtje en ontwapenende uitstraling was de chauffeur natuurlijk meteen verkocht. Speciaal voor ons reed hij naar de lift.
Daar gingen we natuurlijk nog even met de lift helemaal naar boven en weer naar beneden.
Toen we het ziekenhuis uitliepen kwam de chauffeur van het buitenkarretje juist weer aanrijden en mochten we natuurlijk weer mee naar de garage. Wat een pret, Pelle zat helemaal stralend in het karretje te genieten! In de garage hebben we de karretjes daar nog even uitgebreid bekeken en zijn toen naar huis gegaan. Onderweg speelde Pelle de Pelle TomTom.
 En hij deed het geweldig hoor, precies zoals een TomTom het doet  inclusief de afstanden.

Na dit avontuur heeft Pelle thuis nog een verhaaltje verzonnen dat hij de karretjes koopt en daarna zijn ze in de tent gaan zitten en hebben ze gedaan alsof ze aan het mediteren waren.
 
 
Op woensdag hebben Pelle en ik een mooie fietstocht gemaakt door de omgeving. We zijn bij het spoor geweest ...
 
foto van Pelle
 
... en daarna doorgefietst naar de andere oma. We hadden geluk. Bij haar in de straat waren een paar kinderen wafels aan het verkopen. Ter plekke zelf gebakken en erg lekker.
 
 
 
Vandaag zijn pappa en hij nog naar een toneelstukje in de Martinitoren geweest.
 
Aletta Jacobs, een boer en Sint Maarten kijken naar de torenwachter.
 
De vakantie begon met een feest, nl. de verjaardag van Pelle en sloot af met een prachtig feest, waar ons hele dorp elk jaar weer ontzettend veel werk voor verzet.
 
 
Voor het eerst sinds lang bracht de vakantie voor mij ook ontspanning en had ik weer een ouderwets vakantiegevoel. Heerlijk.
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten