maandag 18 februari 2013

Crocusvakantie.

De kerstvakantie is nog maar net voorbij of het is al weer crocusvakantie. We doen het deze keer wat rustiger aan met de uitjes want die zijn op dit moment niet zo nodig, voor mijn gevoel.
Vandaag was ik de hele dag met Pelle alleen, zoals zo vaak, als het vakantie is. Hoewel ik dat altijd met liefde heb gedaan, voel ik nu veel minder de druk om hem aldoor te vermaken. Ik kan nu aan hem vragen om alleen te spelen, simpelweg omdat hij dat steeds beter kan. Hij wordt fantasievoller en kan steeds meer zelf bedenken. We wisselen het nu een beetje af: samen iets doen (spelen, voorlezen, iets leuks in de keuken) en alleen iets doen.
Helaas kon zijn plannetje om zelf een winkelkarretje te maken niet door gaan,
Begin van plan van aanpak: "A. Albert Hein karretje B. naar de Albert Hein en de"  (helaas, plan opgegeven)

maar er bleven nog genoeg opties over. Pepernoten bakken, bijvoorbeeld. Hij speelt nog steeds het Sinterklaasjournaal na, en de rekwisieten waren op! Geen nood, daar zorgen we gewoon zelf voor. We hebben ook broodjes gebakken

lekker kneden

 en Pelle heeft nog even TV gekeken. Dat mag hij in de vakantie wat vaker. Op dit moment is Nijntje favoriet. Na het kijken heeft hij op het tapijt een Nijntjeland gemaakt.

De school van Nijntje

Het huis van Boris met bomen

Strand.

De duplo blokken zijn de huisjes van de figuurtjes en de rails de bomen. Hij heeft mij gevraagd om het strand te maken. Dat werd zand uit de zandbak en golfjes water van vouwblaadjes. Ik had het plan om hem te vragen om schelpen te gaan zoeken (de gele vierkantjes), maar daar hadden we geen tijd meer voor want de zon ging al onder en daarom moesten we weg.
Aan het eind van de dag zijn we nog even naar een binnenspeeltuin geweest. Morgenmiddag gaat hij lekker naar de sportBSO, survival en free running doen en donderdag de hele dag schaatsen. Lila en Mart komen woendag en vrijdag. En zo wordt het weer een leuke week.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten