woensdag 3 april 2013

Schoenenwinkeltje.

Pelle heeft sinds kort een kleine schoenen-tic. Hij wil steeds dezelfde aan, wil ook dat ik alleen maar mijn oude bruine laarzen draag en kijkt op school steeds naar de laarzen van de juf. Dat bracht me op een idee.

Op de deur: Schoenenwinkel Pelle
 
 
Voorbereidingen.

Alles staat klaar voor de klant.
 
Op 2e paasdag heb ik met Pelle schoenenwinkeltje gespeeld. Ik deed het briefje op de deur, en Pelle verzamelde een heleboel schoenen. De strijkplank was de toonbank met een koffertje als kassa met echt geld erin en wat veters erop voor de nevenverkoop. Pelle wilde de winkeljuffrouw spelen, ik moest de schoenen passen, te beginnen met de eerste in de rij (die van hem). Theatraal deed ik mijn best, terwijl de verkoper lusteloos over de toonbank hing en mij niet wilde helpen. Bij het 2e paar kreeg ik al het geld uit de kassa van hem (dat zou ik ook wel in het echt willen!) en moest ik het briefje van 10 euro per sé in mijn hand blijven houden. Dat is wat lastig, als je nog meer moet passen. Bij het derde paar ging het mis. Pelle dirigeerde mij naar links, wat ik braaf deed. Toch verkeerd: ik had de andere kant op moeten gaan en de schoenen weer inparkeren. De verkoper werd heel boos, vluchtte de winkel uit en ging onder de dekens in onze slaapkamer liggen. Einde spel, na ongeveer 10 minuten.

Pelle laat zich goed troosten en blijft nooit lang boos. Terug in zijn kamer kreeg hij een idee: met de schoenen “allemaal grond” (verschillende oppervlakken) testen. Ik dacht aan schuimrubber, stukjes tapijt, grint enz. Maar nee, echte grond. Wij naar buiten. De stoep, het gras, het asfalt, de klinkers, de opritten met al hun verschillende tegels, steentjes en figuren werden uitgeprobeerd. En overal lukte het!: hij zakte nergens doorheen en kon lekker heen en weer hollen, naar een voordeur rennen en snel weer terug (want stel je voor dat mensen je ineens in hun tuin zien!). En zijn bruine schoenen, die zijn toch de allerbeste.

 Doelen: flexibiliteit, rollenspel, samen-spel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten