donderdag 5 december 2013

Sinterklaas

Pelle is nu 8 jaar oud, maar in sommige opzichten loopt hij jaren achter op zijn leeftijdsgenootjes. Toen hij 5 was hebben we wel eens een keer naar het Sinterklaasjournaal gekeken, maar daar had hij toen helemaal geen belangstelling voor. Pas vorig jaar sloeg het aan, en toen ook meteen helemaal. Nog maanden later keek hij afleveringen terug op You Tube.
Ook dit jaar is het elke avond vaste prik: we kijken om 6 uur naar de wonderbaarlijke en soms wel erg ingewikkelde avonturen over pakjes, de luisterpiet en de staf. Pelle gaat er weer helemaal in op.
Op school volgen ze hun weg en dat betekent dat Pelle, nu hij in groep 5 zit, gevraagd is om een surprise en een gedicht te maken voor een ander kind. Dat is eigenlijk nog veel te hoog gegrepen voor hem. Hij knutselt en tekent nooit spontaan en het is voor hem nog veel te moeilijk om een verhaaltje te verzinnen, iets te vertellen over een ander kind en dat ook nog op rijm te zetten.
Dus heeft moeders 95 % van de taak volbracht.
En heb ik wat meer dan anders aangedrongen op actie. Hij moet er wel wát voor doen, vind ik. Dit is iets anders dan spelen en ontdekken, dit is leren iets voor een ander over te hebben, ook al kost het moeite.
Dus toch nog een klein beetje plak-en knipwerk dit jaar en vulling maken voor in de surprise. Misschien dat hij het over een jaar of 2 veel beter zelf kan. We zullen zien.
 


Het eindresultaat. De achterkant van een Hermes tas. Ik heb een bouwplaat gebruikt.

Een paar proppen maken voor de vulling.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten