dinsdag 6 mei 2014

Eten, encore.


Ik ga de tactiek om Pelle te leren eten nog iets verder uitbreiden. Gisteravond aten we zelfgemaakte pizza (met kant-en-klare bodem) met een groene sla erbij.
Ik had voor Pelle alle onderdelen los gepresteerd op een bord en in schaaltjes: salami, kerstomaatjes (ter vervanging van de tomatenblokjes uit blik), stukje mozzarella, stukje brie, reepje paprika.
In de schaaltjes wat onderdelen uit de salade: ijsbergsla, appel en rucola. En dan nog 1 schaaltje met een klein lepeltje honing, uit de dressing (die maak ik vaak van olie, azijn, mosterd en honing).
Hij mocht alles eten wat hij wilde en moest daarnaast 2 nieuwe dingen proberen, waarbij hij ook weer mocht uitspugen. Dus hij houdt de controle en mag zelf kiezen, maar er is toch een beetje druk van onze kant. Hij wilde nog graag boterhamworst, maar dat mocht niet. (Geen ontsnappingsroute).
Het werkte goed: hij heeft de salami, de appel en de honing zo opgegeten, want dat lust hij wel. En daarnaast veel geproefd, zelfs de rucola (en veel ook niet doorgeslikt). We hebben hem heel veel complimentjes gegeven, omdat hij van alles heeft geprobeerd.
Een geslaagd experiment.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten