zaterdag 10 mei 2014

Intens.

Als ik deze tweede meivakantieweek moet omschrijven, dan komt het woord intens in me op. We hebben verschrikkelijk veel verschillende dingen gedaan. Ik zal ze niet allemaal opsommen, maar een paar leuke eruit lichten.

Afgelopen zondag hebben we gefietst in de bossen. Ik had een knooppunten route uitgestippeld, we hebben de fietsen met de auto meegenomen, hebben die in Diever neergezet en zijn naar Appelscha gefietst. Wat ik al wel verwacht had gebeurde ook:  Pelle vond het leuk om de bordjes te volgen en reed ook steeds voorop, terwijl hij verschillende opstaptechnieken demonstreerde (met beenzwaai, been binnendoor, met hupje etc.). Uiteindelijk hebben we zo’n 30 km. gefietst. Een goede voorbereiding voor de zomervakantie, wanneer we ook willen gaan fietsen.

 
uitkijktoren in Appelscha.
 
Hij is op woensdag naar een zorgboerderij geweest en heeft daar o.a. paardgereden.
Hij heeft een treinreis gemaakt met Lila en is vandaag met Kirsten naar de kermis geweest.
Morgen gaat hij nog met oma naar het circus in ons dorp.

Maar het allermooiste en wat mij betreft het allerbelangrijkst is dat we heel erg leuk gespeeld hebben met elkaar. Met heel veel plezier.
Ik heb er maar één foto van, omdat we zo in het spel opgingen.

 

Het beddengoed is bestemd voor de wasmachine en daar hebben we elkaar mee bekogeld. Na deze foto hebben we onweertje gespeeld (aangestoken door de flits van de camera): ik lag bang samen met Pelle onder de dekens en hij deed de donder na. Eng hoor!

In de flow van ons plezier heb ik geprobeerd om samen met hem iets van papier maché te maken (zodat hij ook weer wat met zijn handen zou doen), maar dat wou hij niet. Dat vond ik oprecht geen enkel probleem. En dan blijkt maar weer hoe belangrijk mijn houding is, want hij ging spontaan kleuren en prikken. Geweldig.
 
 

Ik merk dat ik groei. Ik houd de doelen voor Pelle voor ogen (spelen met speelgoed, spelen met andere kinderen, zelfstandig spelen), maar tegelijkertijd kan ik ze ook helemaal loslaten en in het moment opgaan. Dat voelt heel vrij en dan stroomt er energie. En springen er vonken over, tussen ons.
 
Maandag is de vakantie weer voorbij. Jammer. Voor hem en voor mij.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten