maandag 5 mei 2014

Maandagochtend in de mei-vakantie

Pelle heeft nog steeds vakantie en vanochtend hebben we geweldig leuk gespeeld met z’n tweeën. Toen hij aan het aankleden was heb ik wat spullen klaargezet in de woonkamer.

Verkleedkleren, zodat we eventueel de show van de camping konden nadoen.


Poppetjes. Hij voert steeds vaker dialoogjes in zichzelf. Volgens mij is de stap naar spelen met poppetjes heel klein.
 

Stoelen en krukjes achter elkaar

De stoelen had ik als trein bedacht, maar Pelle maakte er spontaan wat anders van, nl. een kermisattractie. Zo zaten we in het reuzenrad, de kleine achtbaan (van een filmpje op You Tube) en in het karretje van een spookhuis. Ondertussen heeft hij nog snoep gekocht (kaneelstok en zuurstok) en overgegeven. Gelukkig in dezelfde bak die ik ook al had gebruikt J. Ik wordt nl. heel snel misselijk in al die draaidingen. We hebben ook nog even voor groen spookhuisspook gespeeld (makkelijk als je wasgoed nog ergens rondslingert).

Toen was het feest voorbij en begon Pelle te praten over een bestelbusje van een bouwbedrijf, dat hier regelmatig voorbij rijdt. Dat bracht me op het idee om een plattegrond te tekenen.
 
Kruispunten en huizen. Die met het poppetje is ons huis.
 
Pelle heef het stratenplan nog wat uitgebreid (even getekend!) en is toen met de bus alle mogelijke routes gaan rijden. Heeft ook nog even het dak gerepareerd van een huis verderop (ik speelde de bewoonster die opbelde met de vraag of ze langs kwamen) en heeft een meisje uit groep 8 meegenomen en thuis afgezet (helemaal eigen idee). Ik speelde vervolgens het meisje dat opbelde, want ik had mijn rugtas in de auto laten liggen. Geen probleem, het bouwbedrijf  kwam de tas wel even brengen. En zo kon hij ook meegaan in mijn speelscript. Geweldig!
Vervolgens is hij de routes in het echt gaan fietsen.

Daarna kwam hij weer thuis en gingen we verder met spelen.
We hebben vrije trappen genomen (idee van Pelle) met de grote bal en de bank als doel.

Pelle ging spontaan de score bijhouden en helaas heb ik (Vitesse) verloren. FC Groningen ging er ook dit keer met de winst vandoor.

In de tuin heeft hij toen nog even aleen een oud spelletje gedaan.
Op topsnelheid, 140 km/uur
Want het lijkt of hij schommelt, maar nee, het is de trein. Die stopt op elk tussenstation van het traject Groningen – Zwolle. Inclusief omroep door de conducteur. Helaas ging de trein in Assen kapot L en reed niet verder.

Ik realiseer me dat we inmiddels een doel hebben gehaald, nl. ‘doen alsof’. Na al die jaren spelen heeft hij er geen enkel probleem meer mee en wordt hij steeds fantasierijker. Wat een beloning voor ons allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten