vrijdag 2 mei 2014

Meivakantie

Het is vakantie en dit jaar is heel speciaal, want Mark heeft veel vrij genomen. Waren we in februari nog op Ameland, afgelopen week zijn we al weer weg geweest, dit maal naar onze favoriete camping. Dat we dit allemaal kunnen doen voelt als een grote rijkdom.
We zaten in een mooi huisje, met verwarming, en genoten van het knutselen, de show 's avonds, het zwembad, de speelvijver en de attracties in de buurt. Op een regenachtige dag zijn we naar de film Pim en Pom geweest. Een eenvoudig verhaaltje over 2 poezen die worden ontvoerd. Ik heb genoten van de vormgeving: geïnspireerd op de tekeningen van Fiep Westendorp en heel grafisch. Geweldig mooi.
Oma is op bezoek geweest en een klasgenootje van Pelle, met zijn jongere broertje en moeder. Pelle maakte nog weinig contact met de jongens, maar vindt het duidelijk wel gezellig. Hoogtepunt van de dag was dat Luuk en Pelle allebei in hun zwembroeken op twee afwateringsbuizen lagen, hoofd naar beneden gebogen, om te kijken naar de kikkers die daarbinnen zo aan het brullen waren.
Omdat we elk jaar naar de camping vormt het een mooi ijkpunt. Wat is hij in al die jaren gegroeid!!
Die eerste zomer was hij altijd bij mij in de buurt, speelde hij niet en kon nog niet meedoen aan het animatieprogramma. Hij was toen 6 jaar. Mark moest na anderhalve week weer aan het werk. Het was één van de moeilijkste vakanties tot nu toe. Ik was soms zó moe. Het is een wereld van verschil met nu: hij is veel actiever, zelfstandiger en doet veel meer verschillende dingen. Hij deed mee aan een spelletje genaamd 'moordenaartje', waarbij hij naar andere kinderen moest knipogen (!). Heeft voor mij in onze huisje de show van 's avonds nagespeeld, inclusief geïmproviseerd toneelstukje. En soms zat hij ook zo maar een kwartiertje stil op de bank en was dan aan het fantaseren.
Wat hij nog niet kan is ook nog duidelijk: zelf spelen, binnenshuis. En met andere kinderen is er nog een wereld te winnen. Maar ik heb, na een winterdip, weer groot vertrouwen in de toekomst. Met onze hulp gaat hij daar ongetwijfeld ook grote stappen in zetten.

Draak, gemaakt door ons alle 3.

Lekker in bed met pappa. Mocht elke ochtend na 8 uur.

Nog een coproductie: door Mark, Pelle en mij. Kameleon (met joint)

Ja, ik ben een knutselmoeder. Nu nog een echt knutselkind :-)

Springen!!

Voorlezen uit Dolfje Weerwolfje.

Eerste pogingen tot voetballen.

Voorbereidingen en dan...

.... in de microfoon praten.

Moordenaartje spelen.

Wat maakt hij hier een mooi gebaar! En ook nog terwijl hij een ander kind aankijkt.

Gezellig in het huisje met z'n allen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten