dinsdag 27 mei 2014

Over waterpistolen en ijsjes.

Hieronder weer een groot stuk uit het speelverslag van Lila, van vorige week.

Doelen voor Pelle zijn:
Tekenen
Samen spelen
oogcontact
mimiek
met speelgoed spelen


Het was prachtig weer en we zijn weer naar het bos gegaan.
Ik had waterpistooltjes klaarliggen. Ria spoot Pelle nat, maar dat vond Pelle niet leuk.Even later, toen ik ermee bezig was kwam hij wel kijken en vond hij het toch heel leuk.
We hebben ze meegenomen.
Bij aankomst hebben we eerst een tijdje samen op de zandberg gespeeld met de waterpistooltjes. We hebben getekend met het water, een pad gespoten waar we overheen konden lopen, boogjes gespoten en er onder door gerend etc. Pelle was het echt aan het onderzoeken, zo leuk! Na een tijdje hebben we zelfs op elkaars voeten gespoten en uiteindelijk elkaar nat gespoten. We liepen weer door het bos naar het theehuis. Pelle zong een lied voor mij, het ging over het vangen van de beer. Ik liep voorop met mijn gezicht naar hem toe zodat ik hem goed kon aankijken. Het grappige was dat Pelle halverwege het liedje van alles erbij verzon (vertelde hij mij), zo kwamen er ook water en vuurpistolen in voor. Ik speelde de beer en  verstopte me achter de bomen, maar dat vond Pelle toch een beetje te eng. 'Nu ben je weer Lila' riep hij al snel.
Bij het theehuis aten we natuurlijk een ijsje. Pelle ging van de glijbaan en ik spoot een boogje water over hem heen, spannend! Later klommen we nog over het klimrek. Op de terugweg hebben we nog heerlijk gespeeld met de pistolen. Pelle verzon dat we in elkaars mond gingen spuiten, tegen elkaar in gingen spuiten en als laatste spoot hij in zijn eigen mond, wat een sensatie! Toen verzon Pelle dat ik de gele auto was van Alias Runner (een computerspelletje dat hij wel eens doet) en hij de zwarte, we deden een race met wilde botsingen en... er moest getankt worden en dat deden we dan weer met de waterpistolen, haha. Even later draaide we de rollen om en was hij de gele en ik de zwarte auto. Toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

Thuis hebben we nog met de verhaalblokjes (dobbelsteentjes met afbeeldingen) een verhaal verzonnen, of eigenlijk Pelle!
 
 
Het mooie was dat hij het verhaal zo levendig vertelde, het ging over een ijsje en een vuurvlam die in de zon liepen. De vuurvlam vond het wel lekker warm en het ijsje was erg aan het zuchten en weg aan het smelten. Pelle speelde ineens helemaal uit zichzelf het ijsje dat aan het zuchten was, dus ik vroeg of er iets was, haha, maar er was niets, hij was gewoon het verhaal aan het vertellen! Uiteindelijk belandde het ijsje in een voetbalstadion waar Pelle ook bleek te spelen, en wel in het Spaanse team... en toen was het alweer tijd om te gaan eten..    en de vierdaagse te gaan wandelen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten