zondag 13 juli 2014

Kikker doe gek.

Op school speelt Pelle vaak het spel Kikker be cool. Het is ontworpen om kinderen te stimuleren om over sociale vaardigheden na te denken. Er is een prachtig speelbord, je kunt verschillende routes lopen en ondertussen beantwoord je vragen over 4 verschillende thema's; plagen en pesten, doe normaal (normen en waarden), kom op voor jezelf en cool (vriendschap).


Pelle vind het leuk om te spelen en we hebben het nu hier thuis ook gedaan. Voor mij een mooie aanleiding om het spel nog iets te versimpelen en beter te laten aansluiten op onze doelen hier thuis: meer mimiek en emotionele diepgang. En lol hebben, natuurlijk.
Daarom heb ik er zelf 26 kaartjes bij gemaakt, in de categorie├źn andere ogen (perspectiefwisseling), gekke bekken (gezichtsuitdrukkingen), gevoelens en rare fratsen (non-verbaal).De vragen waren zo bedacht, maar de uitvoering koste heel wat meer tijd. Ik heb veel zitten printen, snijden, plakken, tekenen (logo van een kikker met wit potlood) en plastificeren. Dan ziet het er wat professioneler uit en is de kans, hoop ik, minder groot dat Pelle de kaartjes afwijst omdat ze niet echt bij het spel horen.


We hebben nog niet gespeeld. Spannend hoe hij het gaat vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten