maandag 7 juli 2014

Vliegende start.

Vandaag is de eerste officiële vakantiedag. 6 weken lang even geen school. En hoe belangrijk die ook is, eigenlijk gedijt Pelle veel beter in de vakantie. Dat is niet altijd zo geweest. Omdat Pelle toen hij jonger was zo weinig kon was het voor mij altijd alle zeilen bijzetten. En dus was ik vaak óntzettend moe en dat had dan  zijn weerslag op hem.
Maar intussen is mijn fysieke en mentale uithoudingsvermogen toegenomen. Je moet wel, als moeder van een speciaal kind, anders ga je kopje onder. Ik heb nu de energie om veel dingen met hem te doen, organiseer ook meer hulp (spelers, 2 middagen naar de BSO) en Pelle wordt ouder. Hij kan gewoon meer. Een boekje lezen bijvoorbeeld. En laatst keek hij zo maar uit zichzelf naar Sesamstraat (uitzending gemist). Dat vond ik een enorm goed teken, dat hij nu die verhaaltjes kan volgen en ook de humor er van kan inzien. En hij gaat vaak 's avonds even naar het schoolplein. Daar zitten dan een paar kinderen te chillen en te crossen op hun fietsen. Vrijdagavond hebben we hem daar om 9 uur !weggeplukt.
Zelfstandig iets met zijn handen doen kan hij nog niet, maar zo heel langzaam aan begint hij af en toe een klein beetje alleen te spelen. Met een bal bijvoorbeeld. En dat is heerlijk.
En vanochtend hadden we een vliegende start. Hij wilde zonder problemen 3 verschillende spelletjes doen en dat is echt een unicum. Heel makkelijk voor mij en hoopgevend voor de toekomst.

Castello del Drago. Een coöperatief spel met ridders en draken.
Ik heb het een keer eerder geleend van een vriendin,
maar dat is al weer jaren geleden. Hij heeft het toen met Tamara
en mij wel gespeeld. Vandaag opnieuw.


Castle Logix. Torens bouwen. Het zijn eigenlijk steeds verschillende puzzeltjes. Ik had nooit verwacht dat hij daar interesse in zou hebben, omdat hij nooit puzzelt. Maar dit spreekt hem duidelijk aan. Ik heb hem vooral gestimuleerd door steeds de nadruk te leggen op het feit dat je van alles kunt uitproberen. Maar hij dacht er ook bij na, merkte ik.Kikker be Cool. Van school geleend.
De foto is van zaterdag, toe hij het met Mark heeft gespeeld,
maar we hebben het vanochtend ook gedaan, op zijn eigen verzoek.
Hij vindt het duidelijk een heel leuk spel.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten