dinsdag 1 juli 2014

Voetbal.

Het wereldkampioenschap laat ook hier in huize W. zijn sporen na: Pelle raakt steeds meer geïnteresseerd in de sport. Vorige week deed hij tot onze verbazing en vreugde zelfs spontaan een spelletje: met de grote kermisbal proberen te scoren. De bank was het doel en hijzelf om de beurt de ene en dan weer de andere ploeg.
Hij kijkt soms een stukje mee met Mark
 
Oranjesupporters
 
en vaak naar steeds dezelfde samenvattingen op YouTube. We horen nu aldoor grote stukken van het wedstijdcommentaar ( "werk aan de winkel voor Bizot"), dat hij om de haverklap citeert.
En hij heeft  ook geleerd hoe je kan juichen als je scoort. Dat zag ik gisteravond, want toen gingen we voor het echie: voetballen op het veldje achter de bieb. In vereenvoudigde vorm: om de beurt met de bal aan de voet naar het doel van de tegenstander. Pelle wilde namelijk niet dat ik probeerde om de bal halverwege af te pakken. Nederland (Pelle) heeft gewonnen met 6-3 tegen Frankrijk (ik).
Tijdens het eten hebben we het gehad over op voetbal gaan. En daar had hij wel oren naar. Er is in ons dorp een G-team en dat lijkt me wel wat. Speciaal voor kinderen zoals Pelle, voor wie het gewone spel veel te snel gaat, maar die toch graag willen rennen en plezier willen hebben. Na de vakantie gaan we kijken of het kan.
Wordt vervolgd.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten