zaterdag 20 september 2014

Team.


Ik heb hier op dit blog wel eens geklaagd, over het PGB. Dat het zo ontzettend veel geregel en gedoe is. Dat je heel veel verantwoording af moet leggen en dat het elke keer weer zo veel papierwerk is. Maar eigenlijk is dat geklaag niet fair. Ik heb mijn administratie goed op orde en kan qua rapportage putten uit de speelverslagen die elke speler na afloop maakt. Ik ben goed in staat om zaken te verwoorden en de SonRise biedt heel veel handvaten om doelen te omschrijven. Dus het is wel een klus, elk jaar, maar ook iets waar ik wel graag mijn tanden in zet. En het loont heel erg de moeite. Want het PGB is een geweldig mooie constructie. Het geeft je de vrijheid om zelf je hulpverleners te kiezen en dat is ideaal voor hoe we het hier thuis voor Pelle doen, nl. een benadering waarin hij als kind centraal staat (en niet bv. zijn etiket). Op dit moment kan ik van het budget 4 mensen betalen (die gemiddeld 3 middagen per week komen) en dat ervaar ik als een enorme rijkdom.
Gisteravond hadden we een vergadering en het is hartverwarmend om te zien hoe betrokken iedereen is en hoe ze zich inzetten voor ons mannetje.
Lila komt al meer dan 3 jaar elke dinsdagmiddag en heeft met haar liefde en creativiteit Pelle enorm geholpen. Onder haar invloed is hij fantasierijker geworden, flexibeler en beter in het uiten van z’n emoties, om maar iets te noemen. Afgelopen dinsdag zei hij tegen mij dat hij het altijd fijn vindt om met haar te spelen. Geen wonder. Lila is een ster als het gaat om aansluiting vinden bij wat Pelle bezig houdt en iets nieuws toevoegen als de tijd rijp is.  Daarnaast is ze mijn sparing partner als het gaat om het  speelprogramma. Ze is mijn steun en toeverlaat en inmiddels een dierbare vriendin geworden.

Pelle danst met Lila.
Met Mart bij de kruipruimte.

Mart is de enige man in ons team. Ex-PABO student en coördinator van het animatieteam van een camping waar hij zich elke avond in hilarische sketches gooit en lol maakt met de kinderen. Pelle en hij hebben samen al veel gesport, gestoeid, postbode gespeeld en pakken nu het voetballen op. Maar gaan de komende tijd ook wat meer kattenkwaad uithalen, is het plan. Jongens onder elkaar, zullen we maar zeggen.Kirsten komt sinds maart. Ze is studente sociale hulpverlening en is met Pelle naar de kermis geweest, naar de kinderboerderij en de manege, naar een hardloopwedstrijd, het vliegveld en noem maar op. Ze is onbevangen en enthousiast en overal voor in. Pelle heeft altijd heel veel lol met haar. De foto's  zijn van een plakboek dat Kirsten voor zijn verjaardag heeft gemaakt.
Gemma is afgestudeerd als creatief therapeute en doet veel aan theatersport. Ideaal voor het  spelen met Pelle, want daar heb je wel wat improvisatievermogen voor nodig. Het lukt haar heel goed om Pelle elke keer als hij zich terugtrekt in zijn eigen wereld na een tijdje toch weer te verleiden om met haar mee te doen. 
Afbeelding van de website van Gemma.
En zo vormen we een ijzersterk team. Ieder voor zich heeft hem veel te bieden en samen zijn we creatief en in staat om stapje voor stapje zijn wereld te vergroten en te verdiepen. Met respect voor zijn eigenheid en rare fratsen en met veel genegenheid.
Ik voel me gezegend met deze mensen om me heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten