dinsdag 14 oktober 2014

Bouwen.

Ik blijf het proberen. Om Pelle te interesseren voor speelgoed. Inmiddels doet hij met plezier eenvoudige gezelschapsspelletjes, zoals Sjef stuntpiloot en een De toren van Pisa, waarbij je elke keer een pilaartje weg moet pakken.
Ik zou het ook heel fijn vinden als hij wat meer met z'n handen gaat doen. Zoals dingen bouwen bijvoorbeeld. Ik heb al eens eerder geschreven dat ik leuk speelgoed heb gekocht met houtjes, schroeven en moeren. En dat ik ben begonnen om hem te vragen om iets uit elkaar te halen, omdat dat makkelijker is.
Vandaag heeft hij weer een stapje gemaakt. Namelijk om de bouwtekening te bekijken en de spullen die we nodig hadden klaar te leggen. En hij heeft ook het eerste stukje van het vliegtuig in elkaar gezet (stap 1 van de instructie). Daarna was zijn interesse weg en was hij weer helemaal aan het dromen over de treinreis, die hij vanmiddag met Lila heeft gemaakt. Ongetwijfeld het hoogtepunt van de herfstvakantie.


 
Ik heb het vliegtuig afgemaakt. Misschien dat hij dat ooit zelf wil doen.

Hij heeft mij vanavond ook nog geholpen met het in elkaar zetten van een boerderijdiertje en 3 melkbussen uit karton, uit het actiepakket van de grootgrutter. Ik blijf hem aanmoedigen om dingen te proberen en zag dat hij even heel goed keek hoe de melkbus in elkaar zat om vervolgens de deeltjes in elkaar te schuiven. Dat bestuderen hoe het in elkaar zit, dat heb ik hem nog niet eerder zien doen. Het geeft mij de motivatie om door te gaan met dit soort dingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten