maandag 17 november 2014

Griezelfeestje.Vorige week was het dan zo ver: Pelle had een griezelfeestje!
Ik had de kamer verduisterd (nog een hele klus met een erker zonder gordijnen) en samen met Lila aangekleed. Er waren spooklichtjes, griezelige maskers en enge ballonnen.


We hadden twee kinderen uitgenodigd, een oud klasgenootje van Pelle met haar grote broer.
We zijn begonnen met wat drinken en wat lekkers, griezel-oog koekjes, die ik ’s avonds al had gemaakt en die heel goed gelukt waren. 


Lila en ik vertelde hen dat we een griezeldiploma gingen halen om ingewijd te worden tot griezels. Hiervoor moesten ze wat testen doen. We begonnen met een voeltest. Ieder kreeg een blinddoek voor. Pelle deed goed mee en vond het heel erg spannend. Ze voelden in een bak met wormen (spaghetti) waar ze de draken-ogen uit moesten halen (lychees). 


Daarna kwamen er halve eieren op tafel, dat waren de ogen van het monster. Er kwam ook een schaaltje met een natte spons langs, de tong van de draak/monster. Als laatste sloten we af met wind langs het gezicht, (van de föhn) want de draak kwam nu langs vliegen. Pelle gilde het uit van spanning en plezier! Ze vonden het alle drie erg leuk. 
Hierna gingen we naar de garage en moesten ze in het donker ieder vier kaartjes zoeken. Het waren kaartjes met 'Glow in the Dark' sterren of manen erop.
Vervolgens kregen ze weer een blinddoek om en moesten ze binnen onder een wasrek doorkruipen met sjaals. Ik vertelde dat het een griezelgrot was en Lila maakte het nog wat spannender door met een nep spin en een veer over hun gezicht te strijken.
Daarna volgde nog een ballonnenrace. Met een spookhoofd op een schaal moesten ze heen en weer lopen zonder het hoofd te verliezen.

Als laatste mochten ze ieder een masker uitzoeken en deden we de griezeldans op het nummer van Michael Jackson. 
Pelle was ineens verdwenen maar kwam even later terug met een zaag in zijn hand, hij was nu de enge man met de zaag uit het spookhuis.

Nu waren ze ingewijd en kregen ze elk een echt griezeldiploma. Het was tijd voor een griezelhapje en een drankje.
Ik had giezelhapjes gemaakt, dropveterspinnen, een mummie-peer, doodshoofdspekjes, afgehakte vingers en gebakken wormen. 
Het was heel gezellig en Pelle deed met alles zo goed mee! Na de lekkernijen was er nog tijd om te knutselen. Broer en zus maakte griezelslijm, zoals Gemma laatst met Pelle heeft gedaan. Ze vonden dit erg leuk om te doen. 

Pelle bedacht uit zichzelf dat hij een spin ging maken van vouwpapier. Hij heeft dit heel rustig aan tafel gedaan terwijl de andere heerlijk aan het kliederen waren met het griezelslijm van behangerslijm met verf, ketchup, plastic oogjes en glitters.
Toen we klaar waren met het knutselen hebben de kinderen nog met de ballonnen binnen gespeeld en zijn daarna nog even naar buiten gegaan.
Het was een heerlijke middag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten