donderdag 11 december 2014

Over spelletjes en special effects.

Hieronder een paar stukjes uit het speelverslag van Mart, van afgelopen zondag. Het is heel fijn om een jongen / man in ons team te hebben, die weer een heel andere energie met zich meebrengt dan de meiden en waarmee Pelle echte jongensdingen kan doen en over voetbal kan praten.
Doelen waar Mart extra aandacht aan besteed zijn mimiek en spannende dingen doen (een beetje kattenkwaad uithalen, zoals deurtje bellen).

Na binnenkomst liet Pelle mij zijn nieuwe sinterklaascadeau zien. Een keyboard! Die is dus gelijk even grondig getest. Pelle speelde een kort liedje voor mij, maar hij ging al snel door naar de special effects. Geluiden van ruimteschepen, treinen, gegil en nog wel tientallen andere dingen werden even gespeeld en gehoord.
Ondertussen keek Mark of er nog kaartjes waren voor de FC G en dat lukte, jeej! Ria kwam met het plan om met zijn 4en het spel Doolhof te doen. Ria en Mark vs. Pelle en Mart.

(Doolhof is een bordspel waarbij je met kaartjes moet schuiven, zodat je je een weg baant naar het voorwerp -de schat- dat je in je bezit moet krijgen. Het vereist wat denkwerk en ruimtelijk inzicht.


Om het voor Pelle begrijpelijker te maken hebben we allemaal hardop nagedacht over de verschillende mogelijkheden en de stappen die we konden nemen).

We hebben in totaal geloof ik 5 schatten gevonden en toen was Pelle er wel klaar mee. Hij heeft nog wel meegedacht en heeft één voorwerp helemaal op eigen houtje gevonden. 
Pelle wilde dolgraag weer met het keyboard verder. Dus dat hebben we gedaan. Er waren ook voetstappen op te vinden. Als ik dan een toets indrukte, deed Pelle een stap. Dit resulteerde uiteindelijk in rennen. Dit hebben we ook gedaan met lachen en gillen. Ik drukte de toets in en hij deed alsof hij het geluid maakte. Ik had mijn mobiel tevoorschijn gehaald en hem op de selfie stand gezet. Nu kon Pelle zichzelf zien op mijn mobiel, dat vond hij wel heel grappig. Ik hield de mobiel vast en hij probeerde achteruit lopend op de bank te gaan zitten. Hij kon op mijn mobiel zien waar hij stond. Toen heeft hij de mobiel op de speaker van de piano gelegd en hebben we muziek gemaakt. Na een aantal minuten hebben we het filmpje terug gekeken op de bank.  
Ria had eerder al vertelt dat ze een pietenpakje had gemaakt voor Pelle, maar hij wilde deze tot nu toe niet aan doen. Uitdaging voor mij! Pelle stond na het filmpje kijken al weer snel bij zijn keyboard. Ik zei dat hij hier moest komen, want ik had een super gaaf plan. Wat nouuu…als jij je pietenpak aandoet, naar boven loopt en pepernoten gooit naar je moeder en vader, dan ben je net een echte zwarte piet!!! Hij was snel overtuigd en trok het pakje aan, pepernoten in een jutezak en hop naar boven. Er werden pepernoten bij Ria en bij Mark gegooid. Ria probeerde foto’s te maken, maar Pelle was het daar eerst niet mee eens. Uiteindelijk zijn het super stoere pietenfoto’s geworden.

de muziekpiet
Vaak kletsen en stoeien de mannen tussendoor en gaan ze regelmatig ook het hondje van Mart bij zijn ouders ophalen. Er is een periode geweest dat ze heel veel naar de sporthal gingen om daar te spelen. Maar het fijne is dat Pelle nu steeds beter leert om zich (met onze hulp) binnen te vermaken, wat ik voor deze wintermaanden en voor mezelf ook heel fijn vind.

1 opmerking:

  1. wat leuk om te lezen dat er dus wel degelijk vooruitgang in zit!
    nogmaals je bent een topper! en hebt een top team om je heen.
    liefs,
    kimberley

    BeantwoordenVerwijderen