zondag 11 januari 2015

Terugblik op de vakantie.

De kerstvakantie is alweer een week voorbij. Dit keer hebben we het rustig aan gedaan met activiteiten. De spelers zijn geweest en  Lila en Gemma hebben heerlijke treinreisjes met Pelle gemaakt. Ik ben zelf met hem naar een theatervoorstelling geweest. Afgelopen zondag hebben we lekker gezwommen met z’n drieën. 
Meestal onderneem ik meer in de vakantie maar deze keer had ik daar niet zo’n zin in. Ik wilde meer tijd voor mezelf en een beetje uitrusten. Daarom heeft Pelle meer op de bank gehangen dan me lief is. 
Soms is hij net een puber. Veel hangen op de bank.
Hij wilde niet lezen of iets anders doen en jammergenoeg heeft hij ook geen andere kinderen gezien in die twee weken. We hebben nog een kinderfilm geprobeerd, maar daar had hij geen belangstelling voor. Hij is één keer even alleen naar buiten geweest om te voetballen. Verder heeft hij natuurlijk heel veel vragen gesteld (“Mamma, hoe vind je het als je met 1-0 voor staat in een wedstrijd en dan met 1-3 verliest”? “Mamma, hoe vind je het als je op lijn 235 wacht en er komt ineens een taxi voor je?” “Mamma, hoe vind je het als je in de bus stapt en je moet staan?” “Mamma, wat vind je mooier, een koploper of een ZZC?”). Nou ja, het was even niet anders.
Inmiddels is school weer begonnen en heeft hij 1 middag heel leuk samen met een klasgenootje gespeeld. Dat loopt steeds beter, en dat is bemoedigend om te zien. Hij gaat ’s zaterdags naar scouting en gisteren kwamen we hem ophalen en was hij vrolijk en uitgelaten. Misschien kan hij zelfs wel mee op kamp, dit jaar. Dat zou echt een geweldig avontuur zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten