woensdag 8 april 2015

Lekker bezig.

Gisteren had Pelle een margedag. We hebben samen een lijstje gemaakt met dingen die we allebei graag wilden doen voordat Lila om half 3 kwam.
Eén van de dingen daarop was 'thuiswerk (aan tafel leuke dingen doen met Pelle), half uurtje'.


Daar had hij wel oren naar. Ik heb een nieuwe puzzel van 100 stukjes gepakt en hij ging vervolgens aan de slag. Ik mocht absoluut niet helpen.


Hij heeft het heel systematisch aangepakt, van linksboven de eerste rij naar rechtsonder de laatste rij.
Hij verdween elke keer in gedachten naar voetbal en zong daarbij een liedje van een Youtube filmpje over FC Groningen. Dan weer een stukje en dan weer lange tijd aan het dromen. Uiteindelijk heeft hij er 2 uur over gedaan. Hij is nog nooit zo lang met een stuk speelgoed bezig geweest!


Kwam het omdat ik het woord speelgoed en 'iets voor jezelf doen' (wat nogal beladen voor hem is) niet in de mond heb genomen? Omdat ik me helemaal had ingesteld op een hele ochtend samen leuke dingen doen? Omdat ik er geen druk meer op leg? Omdat hij toch door wilde zetten en laten zien dat hij het kon? Ik weet het niet. Lukt het vanaf nu altijd? Nee, in België heeft hij zich een hele middag flink verveeld op de camping. Maar voor nu was wel heel erg fijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten