maandag 4 mei 2015

Woensdagmiddag.

Hieronder vind je een stuk uit het speelverslag van Gemma, van afgelopen woensdag.

Pelle komt weer enthousiast aangerend als ik uit de bus stap. Zodra we binnen zijn begint hij gelijk over het uitje dat we in de meivakantie kunnen gaan maken. Hij springt gelijk achter de laptop om alles uit te zoeken en gaat helemaal op in 9292ov.nl. Wanneer Ria zegt dat ze er niet zeker van is het wel door kan gaan lijkt hij dit niet te horen en blijft hij bezig met plannen. Daarna kijken we nog  een filmpje van FC Groningen op de laptop. Ik geef aan dat we bij het 1e doelpunt stoppen met kijken en iets anders gaan doen. Pelle gaat hiermee akkoord, alleen helaas duurt het doelpunt erg lang en Pelle is lastig van het scherm te krijgen. Uiteindelijk is het dan zover, er wordt gescoord. We juichen samen even en dan is het tijd voor wat anders.
Ik had spookraadsels meegenomen, dit zijn kaartjes waarop een verhaaltje staat en je door middel van vragen stellen erachter moet komen wat er aan de hand is. 

voorbeeld van een kaartje.

Pelle gaat uit zichzelf aan tafel zitten en pakt nieuwsgierig de kaartjes! We proberen met z’n drie├źn even een paar raadsels. Pelle heeft na 3 vragen er wel genoeg van en wil graag weten wat nu het antwoord is. Als wij hem proberen te helpen met wat hints wordt hij even boos, hij wil het zelf raden. Gelukkig wil hij daarna nog wel een raadsel proberen en hij stelt een paar goede vragen zoals: Is het een heks? Is het een weerwolf?
Als laatste vraag ik Pelle er zelf eentje te lezen en dat wij de vragen aan hem stellen. Dit doet hij heel goed! Uiteindelijk raden Ria en ik het ook nog goed ook! Leuk. Volgende keer proberen we het nog eens.
Dan pakt Pelle een appel en gaat op de bank zitten met het tijdschrift van FC Groningen. Ik zoek ondertussen een dobbelsteen en pak een boekje van Koen Kampioen en stel voor om te gaan lezen in verschillende gekke stemmetjes. We schrijven op een papiertje bij welk nummer, welk stemmetje gedaan moet worden. Pelle bedenkt gewone stem, verdrietige stem, blije stem en boze stem en ik een hoog stemmetje. We gooien met de dobbelsteen en Pelle begint met verdrietig stemmetje te lezen, met een heel zielig gezicht en hoog stemmetje. We moeten beide erg lachen en Pelle doet erg z’n best het stemmetje vast te houden, heel erg knap zeg! Dan mag ik en ik mag in gewone stem lezen, Pelle luistert aandachtig terwijl hij naast mij zit, mooi om te merken! Dan mag Pelle weer in verdrietig stemmetje doen en ik als laatste in een hele hoge piepstem. Het klinkt erg komisch en Pelle moet hier erg om lachen!. Mooi ook om te merken hoe lang hij geconcentreerd en rustig blijft deelnemen aan de activiteit. Dan geeft Pelle aan te willen stoppen. We maken nog een cijfertekening en gaan daarna voetballen bij de school.   
 Pelle is niet in een hele actieve bui, maar een combinatie schieten, trucjes doen en kletsen wanneer hij gaat zitten gaat heel prima. En dan is het alweer tijd om terug te gaan. We schieten de bal over en weer en lopen richting huis. Ik neem afscheid en pak weer de bus. Even een rustig dagje maar wel gezellig zo!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten