vrijdag 26 juni 2015

Geefspel.

Pelle was de afgelopen weken erg onder de indruk van de aardbeving in Nepal. Hij heeft het geld dat hij met een kraslot had gewonnen (25 euro) en nog meer aan de kinderen daar gegeven. Lila heeft hierop ingehaakt door een mooi spel te maken. Hieronder lees je in haar verslag hoe dat afgelopen dinsdag is uitgepakt.  

Ik had thuis een geef-spel voorbereid dat we nu samen gingen spelen. Op een groot karton heb ik foto's geplakt in een cirkel van Ria, Mark, Oma, klasgenootje A, Gemma, Mart, Pelle, Ik, de kinderen van Nepal en een vraagteken.


De kaartjes die bij het spel horen.
Ieder heeft 8 kaartjes voor zich waarop dingen staan die je kunt geven, de rest van de kaartjes liggen op een stapel en er is nog een stapeltje met lege kaartjes. Je loopt met een pion, de start is op het vraagteken. Je gooit met de dobbelsteen en mag zelf kiezen welke kant je uitloopt. De persoon of groep waarop je terecht komt geef je of een kaartje dat je voor je hebt liggen of je maakt zelf een kaartje. Als je op een vraagteken komt mag je zelf iemand verzinnen aan wie je iets geeft. Het gaat er om dat je heel goed nadenkt wat de ander leuk zou vinden om te krijgen. Hiervoor houden we een score bord bij en geven we elkaar punten (van 1 t/m 3) Hoe beter de keuze, hoe hoger de score.


 
Eigenlijk had ik ook bedacht om bij elke persoon of groep te kiezen tussen een tekening van het kaartje, het samen uitspelen van het kaartje, of zelf iets verzinnen en dit op een kaartje schrijven. Maar Pelle wilde ook nog graag naar het bos dus heb ik het voor nu eenvoudig gehouden. Pelle speelde het spel enthousiast. Hij verzon zonder aansporen zelf een kaartje voor Mark waarop hij schreef: basketbal shirt!


Toen ik op een vraagteken kwam moest ik van hem iets aan R. geven (mijn ex-vriend) en ik moest het tekenen. Ik tekende een knuffel maar kreeg van hem maar twee punten want hij had zelf een hartje in gedachte (zo grappig). Toen hij op het vraagteken kwam gaf hij iets aan K., een heel lief meisje uit zijn klas. Spontaan pakte hij een kaartje en tekende hier een hockeystick op, geweldig! Gemma kreeg een knuffel, Mart een voetbal en ik kreeg een uitje met de trein, haha hij was er zeker van dat ik dit het aller allerleukste vond om te doen met hem. Ria kreeg een mooi boek en oma een kopje thee. 

 

Ik had ook kaartjes gemaakt met andere dingen die je kan geven zoals: rust, stilte, aandacht (goed luisteren), vrolijkheid (vertel een mop of leuk verhaal) etc. om hem zo te laten zien dat je nog veel meer kan geven dan alleen geld aan de Nepalese kinderen. Deze kaartjes heeft hij nog niet gebruikt. Het was leuk om zijn enthousiasme en toewijding te zien. Pelle stelde voor dat degene die de hoogste score had mocht bepalen waar we naar toe zouden gaan. Natuurlijk zorgde hij ervoor dat hij won, want toen ik hem het kaartje met het mega super ijsje gaf kreeg ik maar 2,5 punten, want hij werd er ook weleens misselijk van, de slimmerd!

Daarna gaan ze lekker naar het bos om daar te spelen en te zingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten