zondag 28 juni 2015

Over proberen en weerwolven.

Om Pelle aan te moedigen om dingen uit te proberen, heeft Lila ooit het probeerspel geïntroduceerd. Je moet verschillende opdrachten doen en als je het echt hebt geprobeerd, dan krijg je een beloning, bijvoorbeeld een snoepje. Het resultaat is dus niet van belang, de inspanning telt. Afgelopen woensdag kwam Pelle op het idee het spel weer te doen, nu met Gemma. Ze hebben verschillende dingen voor elkaar verzonnen.

  • Op een rol papier gaan liggen en je door Gemma laten omtrekken door met een stift. 
  • Een eng filmpje bekijken op YouTube van een voetballer die geblesseerd raakt. (Pelle vlucht de kamer uit en durft niet mee te kijken). 
  • Ogen dicht doen en afwachten maar. Gemma pakt en hoofdmassage ding (soort grote garde) en gaat daarmee over het hoofd van Pelle. Daarna nog een experiment: met een blinddoek om iets proeven. Dat werd melk voor Pelle. Hij had dat niet meteen in de gaten, herkende de smaak niet onmiddellijk. 
  • Pelle doet daarna ook een proefronde met blinddoek bij Gemma en ze krijgt iets wat Pelle erg lekker vindt. Het blijkt suiker te zijn en ze raad het goed! 
  • Dan maakt Gemma een soort schatkaart met daarop aanwijzingen die hij moet opvolgen en waardoor hij uiteindelijk bij de schat komt. Zo moet hij 7 grote stappen naar voren en 3 kleine stappen naar links doen en langs de picknicktafel en de biobakken lopen. Hij vindt uiteindelijk een broodtrommeltje met daarin een snoepje. 
  • Als laatste mag Gemma nog een gewicht optillen (de kettlebell van Mark, 16 kilo) terwijl ze moet doen alsof ze denkt dat hij heel licht is. 
Daarna is het tijd voor wat anders. Hieronder een stukje uit het verslag van Gemma.

Ik stel voor om een spelletje te gaan doen en Pelle geeft aan dat Weerwolven leuk is om te doen alleen heb je daar meer mensen voor nodig. Ik vraag of we misschien zelf iets kunnen verzinnen voor 2 personen en Pelle heeft direct een super leuk idee om kaartjes te maken met alle rollen erop en dan van elkaar te raden wie we zijn, geweldig! 
weerwolf, dief, geliefde, burgemeester, burger etc.

Dit doen we en we raden tot we het goed hebben, we doen dit twee keer. 
Dan bedenk ik dat we ze ook kunnen uitbeelden en raden. Pelle doet dit super leuk! Hij doet het onschuldige meisje door stiekem achter de deur te spieken en speelt een burger door te gaan stofzuigen en de gordijnen netjes te hangen, heel leuk om te zien. Pelle raadt die van mij ook heel goed, ik doe een dief die iets steelt en het alarm gaat af en ik speel alsof ik een pistool heb en schiet als jager. We hebben beide veel plezier en we doen meerdere uitbeeld rondes.

Wat mooi om te merken dat hij steeds meer durft (controle loslaten) en (daardoor?) ook steeds creatiever wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten