vrijdag 31 juli 2015

Vakantie, 3e week

Vandaag zijn we teruggekomen van vakantie. Ik had meteen al behoorlijk heimwee. En dat is wel opmerkelijk, want ik heb deze keer niet zo van de vakantie genoten als anders. En dat kwam niet zozeer doordat we veel regen hebben gehad, deze laatste week. Want we hebben ons daar wel goed doorheen geslagen met een film (De Minions), spelletjes en Pelle aan de apparatuur. (Dat probeer ik zo veel mogelijk te beperken maar eigenlijk is dat het enige wat hij echt leuk vindt).

3 D

Met de telefoon van Mark

Junior Stratego

Marshmellows


Oma werd gelukkig al na 3 dagen ontslagen uit het ziekenhuis en herstelt nu thuis. We hoefden niet meer elke dag heen-en-weer te reizen.

Het kwam meer omdat Pelle eigenlijk niet van onze zijde is geweken, deze vakantie. Ging hij voorgaande jaren nog wel eens een stukje fietsen over de camping en was hij een enkele keer nog wel te vermurwen om te knutselen in de recreatieruimte of aan een spel mee te doen, dit jaar wilde hij dat niet (meer). Ik vind het zo jammer dat hij zo weinig wil, zichzelf absoluut niet kan vermaken en dat hij na al die jaren nog zo afhankelijk van ons is. Voor het eerst begin ik me ook een beetje zorgen te maken. Hoe moet het over 2 jaar als hij naar de middelbare school gaat? Dan moet hij toch op z'n minst wel een praatje kunnen maken met leeftijdsgenoten.

Mark heeft gelukkig veel minder last van somberheid en verdriet en draaide lekker mee als vrijwillige piraat
 met kanonskogels tijdens de speurtocht
en als begeleider bij een spelletje tijdens de kinderkermis
en was helemaal in zijn element in het zwembad.


En natuurlijk was ik niet alleen maar down. Er waren ook hele mooie momenten met Pelle: tijdens een avondwandeling, samen joggen, midden in de nacht fluisterend met elkaar praten, lol hebben terwijl ik hem als weerwolf op wilde eten. En vanavond. Lekker met z'n drietjes eten op een terrasje in de zon grapjes maken met elkaar. 

Ik heb eindelijk heel veel losse recepten, die ik al jaren had liggen, ingeplakt 

 

en heb tussen de bedrijven door ook nog het één en ander gelezen. Ik heb samen met Mark leuke spelletjes gedaan, zoals SuperRino 


en De geheimzinnige grot (kaartspelletjes van Haba).
's Avonds heb ik af en toe naar een DVD gekeken van Catfael. En ik heb gelachen om de sketches van het animatieteam. Zondag kwam een neef van Mark op bezoek gehad met zijn vrouw en dat was erg gezellig. Ik ben ook wat gaan experimenteren met onze fotocamera en Mark en ik hebben het plan opgevat om samen een cursus daarin te volgen.

Ons huisje was heel sfeervol en ik heb lekker kunnen koken.

 
Deegje van bloem en yoghurt voor een panpizza
Maar misschien moeten we volgend jaar kijken naar een andere manier van vakantie vieren. In ieder geval hoop ik dat na de vakantie de kindergroep doorgaat, waar ik Pelle voor opgegeven heb en waar hij leert om contact te maken met andere kinderen en samen met hen te spelen. Want daar blijf ik naar verlangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten