zondag 20 september 2015

Tekenen op de zondagmorgen.

Een paar maand geleden zijn Mark en ik naar een tekenworkshop van Marijke Sluijter geweest. Onder het motto "iedereen kan tekenen" hebben we een hele leuke dag gehad vol opdrachten en creatieve uitingen.


ooievaars
Vandaag hebben we samen met Pelle één van haar ideeën uitgevoerd. Je neemt een groot vel papier en legt dat op tafel. Iedereen tekent een stip en dan maak je een mooie kronkelende lijn van jouw stip naar die van de ander.
Er ontstaan dan een patroon waarin je vormen kunt herkennen en dat je op allerhande manieren, met verschillende potloden en met bijenwas, kunt uitbouwen en versieren.
het resultaat van de workshop bij Marijke.


Het was leuk om het thuis uit te proberen. We zijn nog lang niet klaar, maar hebben een mooi begin gemaakt met z'n drieën.
Het was een prima laagdrempelige manier om samen met Pelle te tekenen. Zo zit hij niet vast aan het idee dat een tekening iets uit de bestaande wereld moet voorstellen. Dat blokkeert hem soms omdat het nooit lijkt op wat hij in zijn hoofd heeft en dan is hij teleurgesteld in zijn eigen onvermogen. Dit is veel vrijer.

Marijke heeft veel meer ideeën over tekenen met kinderen en ook een DroedelApp ontwikkeld. Dat is ook heel leuk om als volwassen te doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten