dinsdag 15 september 2015

Voetbal memory.Afgelopen zondag was Mart er weer om te spelen. Hij komt al 3 jaar bij ons en is inmiddels een soort grote broer voor Pelle geworden. Nu zijn werk op de camping erop zit en zijn opleiding is begonnen zien we hem weer regelmatig op de zondagmiddag. De laatste keer hebben de mannen een voetbalspel gemaakt.
Hieronder een stukje uit het verslag van Mart.

Ik zei tegen Pelle, we gaan achter de laptop en dan mag je kiezen uit twee dingen die vet leuk zijn. Dat vond hij wel een goed plan. Ik stelde voor om Wie is het? (spel) te maken van FC Groningen spelers of een voetbalquiz te maken. Pelle koos voor optie 1. 
Het plan was om de pasfoto's van de spelers in Word te zetten, uit te printen en dan van karton een soort Wie is het? spelbord te maken. Pelle vond het al heel leuk om de spelers op te zoeken op internet. Hij heeft grotendeels zelf alle spelers in Word gezet (gekopieerd en verkleind). 
Daarna hebben we de foto's  (2x het team) uitgeprint.
 Ria en Mark hadden al wat karton voor ons uit de kast getoverd en daar begon ik in te knippen. Toen kreeg ik het idee om gewoon kaartjes te maken van de spelers, gewoon een stukje karton achter het plaatje. Zo is die wat steviger en gaat het langer mee. Bovendien kon je er dan ook nog memory van maken. Zo hebben we 2 spellen in 1. Pelle vond dit ook een goed plan, hij knipte de foto's uit en vroeg ondertussen van alles en nog wat. Toen alle foto's waren uitgeknipt konden ze worden geplakt op de het karton. Pelle begon hiermee.
Op een gegeven moment merkte ik dat Pelle helemaal niks zei. Hij was heel geconcentreerd bezig met het knippen en plakken. Ik overwoog nog of ik hem wat vragen zou stellen maar ik dacht: Zo heb ik hem nog niet vaak gezien. Zo geconcentreerd. Uiteindelijk hebben we minimaal een kwartier stil aan de tafel gewerkt. Vond ik wel een bijzondere ervaring, aangezien hij natuurlijk de koning van de vragen is. 


Op een gegeven moment zei Pelle dat hij het eigenlijk niet zo heel leuk meer vond om te plakken. Ik legde uit dat wat we gingen maken wel heel leuk is. En dat soms het werk vooraf minder leuk kan zijn, maar dat is dan niet anders. Hij was het hier wel mee eens en ging lekker door op zijn eigen tempo. Uiteindelijk waren alle plaatjes voorzien van een achterkant. Toen kwam het opruimen. Ik stelde het volgende voor. Of Pelle ging de kaartjes controleren of beide teams goed waren of hij begon alvast met opruimen en dan zou ik het andere doen. Pelle wilde wel opruimen en begon er gelijk mee. Super! Hij  wilde eigenlijk nog iets anders doen, maar hij zag dat ik eigenlijk al weer naar huis moest. Toen heb ik hem overgehaald om toch nog even Memory te spelen met ons zelfgemaakte spel. Dit was heel leuk en hij deed echt goed mee. 


We zijn dus eigenlijk de hele middag bezig geweest met het maken en spelen van het spel. Mooi om te zien dat hij zo lang geconcentreerd met iets bezig kan zijn. Leuke middag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten