zondag 18 oktober 2015

Weekend-ding.

We hebben sinds de zomervakantie al weer 8 weekends achter de rug, waarin we hele leuke dingen hebben gedaan.

Afgelopen zondag deed Pelle voor de 3e maal mee aan de 4 mijl van Groningen. Hij heeft weer 3 minuten sneller gelopen dan vorig jaar.


Om het af te leren deden vader en zoon gisteren een run van 5 kilometer. Misschien doen we daar volgend jaar wel met z'n 3en aan mee. Dan moet ik nog even wat meer trainen :-)
Voorlopig houd ik het bij supporteren.


Begin september was er weer het jaarlijkse grote bloemenfestijn in ons dorp. Prachtige versierde wagens trokken aan onze oprit voorbij.Ook scouting is na de zomervakantie weer begonnen.


Met een speurtocht van 10 kilometer vieren de welpen een hele zaterdag het 60-jarig bestaan van de vereniging. Er waren allerhande spannende opdrachten, zoals een vennetje oversteken over een brug van 2 touwen. 's Avonds was er een barbecue, waar Pelle gezellig met de ouders van Mart, onze speler, heeft gekletst. De volgende dag hebben we met z'n drietjes de route op de fiets dunnetjes overgedaan.

Mark en Pelle zijn naar het plaatselijk museum geweest om daar een hele middag een stop-motion filmpje te maken onder begeleiding van een kunstenares.
Het is heel mooi geworden, maar ik kan het niet laten zien, want er deden ook andere kinderen en ouders aan mee en ik wil niet zomaar iets zonder toestemming openbaar maken. Maar thuis gaan de mannen door met filmen.

Er waren open dagen bij de Brandweer en bij Donar, de basketbalvereniging.


Mart is geweest om te spelen en Pelle is naar Mya geweest. Daar heeft hij met kussens en andere spullen een hut gemaakt waarna ze elkaar hebben beschoten met nerfpistooltjes. Als je elkaar had geraakt mocht je op zoek gaan naar de schat in de hut van de ander.

En er was ook nog een heel leuk uitje. Lekker naar Leeuwarden met de trein en de toren daar beklimmen.
Bovenop de Oldehove.

De activiteiten van de wetenschapsweek, waar hij samen met Mart naar toe is geweest bleek niet zo passend. Veel proefjes en dingen maken. Dat is nog te moeilijk en ingewikkeld voor hem.

En op de zondagmorgen zijn we vaak een beetje aan het fröbelen. Met wol bijvoorbeeld. Af en toe doet Pelle daar heel even aan mee. Het blijft allemaal nog spannend voor hem.


En nu is het alweer herfstvakantie. We gaan nog een weekendje weg en doen het verder een beetje rustig aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten