dinsdag 2 februari 2016

5...4...3...2...1.. Thunderbirds are go!


Pelle heeft er een nieuwe interesse bij: De Thunderbirds. Het is een geweldige kinderserie uit de jaren 60 waarin de familie Tracy met de meest prachtige raketten en andere spectaculaire voertuigen mensen in nood red. Ik heb er goede herinneringen aan. Samen met mijn broer kijken naar de poppetjes, de explosies, de palmbomen die opzij klappen als de Thunderbird 2 vertrekt. Het zwembad dat wegschuift, de hele cover-up van het hoofdkwartier als er gasten komen. De spanning. Lukt het ze dit keer weer?
Inmiddels is er een nieuwe serie gemaakt die op zondagavond wordt uitgezonden en daar wordt reclame voor gemaakt. Het leek Pelle wel interessant. Nou, dat lieten we ons geen 2 keer zeggen. We hoefden helemaal niet tot zondag te wachten. Want ook Mark was vroeger fan en daarom hadden we het één en ander aan materiaal in huis. We konden meteen gaan kijken. En wat geweldig dat Pelle het ook leuk vindt!


De nieuwe serie is voor ons te modern: Het gaat voor Pelle veel te snel en de moedige Tracy jongens zijn nu wel erge popie jopies geworden die het er allemaal even bij doen. Het zal aan mijn leeftijd liggen maar ik hou toch meer van de rustige mannen met stalen zenuwen die destijds zo veel goeds deden in stilte. (Ik ben niet voor niets met zo eentje getrouwd :-) ).
Voorlopig kunnen we nog zo'n 26 uur vooruit. 


En hoe lang zal het duren voordat we weer wat replica's in huis hebben?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten