maandag 29 februari 2016

Kaartjes.

Ik heb een prachtige doos met allemaal kaartjes, van Bla Bla Bla, van Djeco. Er zitten maar liefst 240 afbeeldingen in van mensen, kinderen, dieren, voorwerpen, acties en nog veel meer (een eiland, een regenboog, onweer).
 Ik gebruik ze voor een beetje hersengymnastiek, op verschillende manieren.
  • Als geheugenspelletje: ik leg wat kaartjes op een rij, Pelle kijkt goed en doet dan zijn ogen dicht. Dan haal ik een kaartje weg en moet hij raden welke mist. Soms hussel ik ze door elkaar, om het nog wat moeilijker te maken. Daarna ben ik aan de beurt.
  • Om een verhaaltje mee te maken. We leggen om de beurt een kaartje neer en vertellen zo samen een verhaal. 
  • Om associaties mee te maken. Dat is het eigenlijke doel van het spel en we daar doen een vereenvoudigde versie van. Ik leg voor ons elk wat kaartjes op een rij en dan draai ik nog één extra om. We kiezen dan welke kaart het beste bij de bovenste pas. Vanochtend was dat een tas. Pelle koos de reus met het kind. 
Die leek op een beer, met z'n scherpe tanden. Hij wilde het kind nog niet opeten maar eerst bewaren in de tas.

Bij het kind dat in de plas springt koos hij de gieter: allebei water.
En zo deden we nog een paar.

De memory variant vind hij het leuks, het verhaaltje vertellen niet zo. De associaties deden we vanochtend voor het eerst. Ik ga dat beslist nog vaker doen met hem. Ook leuk voor mezelf, het nodigt mij ook uit tot creatief denken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten