maandag 4 april 2016

Toneelspel

Zo langzamerhand begint Pelle wat meer en expressiever situaties uit te spelen. Ik vind het op allerlei manieren terug in de verslagen. Zo speelt hij nu graag een scene van een zielig babykatje dat een gewond pootje heeft en naar de dierenarts moet. Maar er is veel variatie. Hij zit vol van de reis naar  New York, die we binnenkort gaan maken.


We kijken samen filmpjes over het landen en opstijgen van een vliegtuig en ik stel voor om een landingsbaan te gaan maken. Pelle rent gelijk enthousiast naar boven om zijn vliegtuig te halen. We spelen eerst de start van het vliegen na en Pelle beweegt heel mooi het vliegtuig over de grond en bij het opstijgen de lucht in. Leuk om te zien hoe hij hier helemaal in op gaat en echt speelt! Daarna hebben we nog wel zeker een dik half uur gespeeld hoe we in het vliegtuig zaten en wat daar allemaal gebeurde! Pelle leefde zich helemaal in en kwam met prachtige ideeën en fantasieën! Dit was echt nieuw voor mij dat Pelle zoveel zelf erbij verzon! We keken over de zee met een telescoop, gingen eten bestellen in het vliegtuig , Pelle was zelfs even jaloers omdat ik pannenkoeken had besteld en hij niet, heel grappig en ook echt meelevend in het spel!
Het viel mij op hoe hij alles om zich heen ook integreerde in het spel, zo lag er nog wat restjes neocube op zijn stoel en deze ging hij gelijk terug brengen aan het meisje die deze was vergeten in het vliegtuig, prachtig! Ook mijn ideeën werden geaccepteerd en er was echt sprake van samenspel. Uiteindelijk hebben we nog een tussenstop gemaakt op IJsland en zijn we daar gaan schaatsen en shoppen in de wachttijd (idee van Pelle) en toen door de poortjescontrole..spannend! Heel erg genoten! (Gemma).

Als we boven op de klimtoren zitten hebben we een heel gesprek over het tijdsverschil als hij in New York zit. We spelen dat hij mij op verschillende momenten belt. De ene keer lig ik al in bed, de andere keer is het heel vroeg in de ochtend. Pelle heeft er dikke pret om. Ook vraagt hij mij om verschillende emoties te spelen, zoals boos, verdrietig of teleurgesteld. Ook hij speelt de verschillende emoties als ik erom vraag. Hij doet dit vol overgave. (Mya).

Mart komt op zondag, wanneer de voetbalcompetitie in volle gang is.

Zoals jullie weten is Pelle een voorstander van het constant controleren van de voetbaluitslagen. Een uitgelezen kans om hiervan een toneelstuk te maken. Zo hebben wij de gebeurtenissen gespeeld die aangegeven werden bij de wedstrijden. Dit betreft een gele kaart, rode kaart, wissels en de doelpunten. (Mart).


En ook in de kindergroep doen ze een beroep op zijn inlevingsvermogen.
Enkele kinderen spelen een “hoge status” rol: koning of directeur. Ze zijn de baas, letten goed op of het personeel het wel goed doet, bewaken hun grenzen, maar blijven rustig. Vriendelijk als het kan, streng (maar niet boos) als het moet.
Het personeel is principe  gehoorzaam, maar af en toe ondeugend, probeert soms de grenzen uit bij de baas.
Pelle speelde heel mooi heel expressief de rol van verwende en zeurende prins, met af en toe theatrale heftigheid. Als koning woog hij goed alle argumenten af voor hij besliste of het bezoek, dat wat van hem wilde, zijn zin kreeg. Heel duidelijk. (Dik Kolkman, kindergroep).


Volgend jaar de musical op school. Hoe zal dat gaan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten