zondag 24 juli 2016

Zomervakantie 2016.
Vorige week is de zomervakantie begonnen en Pelle had een prachtig rapport mee naar huis genomen. Weer zaten we om de tafel met een leerkracht die enthousiast is over zijn groei, afgelopen schooljaar.


Wat me ook opviel was het volgende:
“Studievaardigheden was de vorige keer niet zo best, maar dat is nu enorm gegroeid: Van een V naar een nipte III. Hij heeft het verstand om nog beter te scoren. Maar omdat je allerlei informatie moet combineren om tot het juiste antwoord te komen, vind ik dit al heel knap van hem”. (tekst van zijn meester, uit het oudercontactavond formulier).
Nou weet ik niet precies wat die test inhoud, maar er viel me iets op, afgelopen woensdag. Hij maakte een puzzel. Dat doet hij zelden (zoals hij nog altijd zelden met speelgoed speelt), maar deze puzzel met de planeten kent hij vrij goed. Hij deed hem altijd op dezelfde manier: eerst alle stukjes van de buitenste rand en dan systematisch naar binnen werken. Nu ging het anders: hij puzzelde zoals de meeste mensen doen: de stukjes bekijken en dan proberen of het bij de bestaande afbeelding aansluit. Veel organischer, als het ware.
Met het weer vielen we weer met onze neus in de boter. Ik word er bijzonder energiek van en dat is mooi meegenomen, want een vakantie met een kind dat geen vriendjes, geen broertjes of zusjes en weinig spelvaardigheden heeft, dat blijft intensief. Maar we hebben er weer een mooie week van gemaakt, al zeg ik het zelf. En ik stond er natuurlijk niet alleen voor. Hij is nog 2 middagen naar de BSO geweest, hij is met Gemma naar het vliegveld gefietst en er waren 2 verjaardagen te vieren: die van mij en die van hem. Ik heb nog geen feestje gegeven, maar met Pelle hebben we het goed gevierd met oma, Mart, Gemma en natuurlijk Mark bij Lila in de tuin.
Hieronder een impressie van de afgelopen week.

We zijn weer met de stoomtrein geweest. Van Veendam naar Stadskanaal en terug.  Experimenteren met de computer.Foto's van zijn feestje.
Lang zal hij leven, lang zal hij leven.
L


Op de spacescooter die hij als cadeau gekregen heeft.


Van Mart had hij een griezelig masker gekregen. Hij jaagt Gemma schrik aan.


Lila fotografeert. We hebben pannenkoeken op het menu, de wens van de jarige.

En daarna was het weer hard werken :-)


Mark helpen met het knippen van de klimop.

En vandaag hebben we 10 kilometer gefietst naar....

... het zwembad. Heerlijk.
's Avonds heb ik zijn nieuwste boek (cadeau van Lila) voorgelezen

en hem met een bezem achtervolgt. Dat gaat er nog altijd in als koek, hij gilt het uit van plezier en vlucht weg op de fiets. En daar sta je dan als moeder, op de stoep met masker op. Heerlijk.

Morgen gaat hij een weekje naar een speciaal vakantiehuis voor autistische kinderen. Daar ziet hij wel tegenop. Ik hoop zo dat hij het leuk gaat vinden. Gelukkig zie ik hem dan vrijdag weer terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten