zondag 14 augustus 2016

4e vakantieweek.

Ik zag er van tevoren wel tegenop: 6 weken thuis met Pelle. Maar wat gaat het goed!!! We hebben gewoon een hele fijne tijd.
Deze week waren we weer lekker actief en ik genoot ervan. Hoogtepunt was het bezoek aan het klimpark in Grolloo. Daar waren we wel eerder geweest, maar altijd in het kleine klimpark. Daar had Pelle zich dit jaar ook op ingesteld, maar bij de kassa bleek dat hij gezien zijn leeftijd ook naar het grote park kon. Verrassend genoeg wilde hij dat wel (nadat hij een tijdje aan het idee had kunnen wennen). Hij heeft meer dan 2 uur heel geconcentreerd geklommen op heel veel verschillende manieren. Prachtig om te zien.

 


 

Op de natste dag van de week zijn we naar het zwembad in Veendam gegaan, waar het ontzettend druk was. Maar dat is geen probleem voor ons waterratje. We gingen elk onze eigen gang (ik op plekken waar ik baantjes kon trekken, Pelle was overal en nergens) en dat is wel eens heel anders geweest. Een paar jaar geleden moest ik altijd in zijn beurt blijven. Nu vraagt hij alleen af en toe nog of ik even kom kijken bij bijvoorbeeld de glijbanen. En hij wilde ook naar de film. Kwam zelf met een suggestie (!): Finding Dory.Thuis heeft hij aan Mark het verhaal een beetje na vertelt en dat was ook voor het eerst, want hij vertelt maar weinig en zeker geen verhalen na (die kijkt en leest hij ook nauwelijks). Voor mij een teken dat hij dingen beter gaat begrijpen. Erg bemoedigend.

We hebben ook iets gedaan dat helemaal nieuw is voor Pelle: een sudoku oplossen. Ik deed een beetje mentaal voorwerk en liet hem de stappen zien die je kunt volgen. Hij pikte het snel op en dat had ik niet verwacht, omdat je informatie met elkaar moet combineren. Maar zie hier het resultaat: de puzzel uit de krant helemaal ingevuld.


 Daarnaast deden we wat gewone dingen zoals boodschappen doen.


En een ijsje mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Dit keer zelfgemaakt bananen-yoghurt ijs.

Verder is hij op bezoek geweest bij de beide oma's en hebben we zelfs weer een spelletje gespeeld. Dan juich ik inwendig, want ik vind dat zó leuk. Deze heet Vlotte Geesten en is een reactiespel. Ik was enorm blij dat Pelle het ook leuk vond om te doen.En intussen hebben Mark en ik onze zolder ook fantastisch mooi opnieuw ingericht. Dat is ook een voordeel van thuis blijven, we hebben er nu tijd voor (Mark had nog geen vakantie, maar heeft de afgelopen weken wel een paar extra vrije dagen opgenomen). Ik heb nu een heerlijke werkplek voor mijn grote hobby: zelf kleren maken.

 Volgende week is Mark vrij. Dan gaan we nog iets speciaals doen. Stay tuned.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten