zondag 7 augustus 2016

De derde week.

Vorige week is Pelle een aantal dagen naar een speciale groepsvakantie voor autistische kinderen geweest. Hij vertelt er haast niets over, maar uit wat ik begrijp vond hij het wel redelijk leuk.
Afgelopen week was hij weer thuis en ondanks het wat wisselende weer verloopt het allemaal heel ontspannen en afwisselend. Hij is nog 2 middagen naar de BSO geweest en heeft met Gemma en Mya gespeeld.
In tegenstelling tot vorig jaar wordt hij ook zonder die ondersteuning wat ondernemender.
Heel opmerkelijk en bemoedigend.

Wat hebben we zoals gedaan? Op zondag was er weer een open dag van de FC. Daar is hij met Mark naar toe gegaan.
Woensdag een klassieker, brownies bakken.Sommige dingen zijn echt bijzonder. 
Zo vond hij het leuk om een nieuw kaart spelletje te spelen, dat hij voor z'n verjaardag gekregen heeft. Het is vrij simpel, een soort pesten. Ik had het uitgezocht in verband met z'n liefde voor katjes.


En in de keuken ging hij met een schaar en zelfs met een schroevendraaier aan de slag om het cadeautje van Mya uit te pakken. Heel gewoon voor een gemiddeld kind, maar Pelle doet haast nooit iets met voorwerpen en gereedschap.En hij maakt ook zelden een tekening. Maar hier heeft hij zowaar, zonder dat ik hem heb gestimuleerd, een croissantje getekend (en een pannenkoek, en patatjes).


Hij heeft ook nog even met een autootje gespeeld

én een boek gelezen. (Weerwolvensoep).Allemaal dingen die hij zelden doet. Voetbalgidsen leest hij trouwens wel heel veel en hij heeft zelfs voor het eerst een boek gekocht. De nieuwe seizoensgids die bij Voetbal International zat. Ik wist niet wat ik zag. Dat hij zomaar een tijdschrift in het wagentje neerlegde.

Vandaag hebben we een kleine 30 kilometer gefietst en onderweg ook nog getrimd bij wat toestellen.
Al die inspanningen moeten natuurlijk bekroond worden met een klein ijsje.Volgende week gaan we lekker verder. Geen BSO, geen spelers, maar wel wat leuke uitjes met z'n tweetjes. Ik heb er zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten